Δραγασάκης: Ό,τι εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ήταν γνωστό όταν έγιναν εκλογές τον Σεπτέμβριο

Δραγασάκης: Ό,τι εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ήταν γνωστό όταν έγιναν εκλογές τον Σεπτέμβριο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επαναλαμβάνει το επιχείρημα για να δικαιολογήσει τα μέτρα που λαμβάνονται και προκαλούν αντιδράσεις

Δραγασάκης: Ό,τι εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ήταν γνωστό όταν έγιναν εκλογές τον Σεπτέμβριο
Με την επανάληψη του επιχειρήματος πως ό,τι εφαρμόζεται σήμερα από την κυβέρνηση ήταν γνωστό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ
κατέλαβε ξανά την πρώτη θέση επιχείρησε να δικαιολογήσει ο Γιάννης Δραγασάκης τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα και έχουν προκαλέσει σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις.

«Δεν είναι παρωχημένο να υπενθυμίζουμε ότι το πλαίσιο άσκησης της πολιτικής τουλάχιστον από την παρούσα κυβέρνηση ορίζεται από το αποτέλεσμα των εκλογών και ειδικά σήμερα, των εκλογών του Σεπτεμβρίου» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη συνέντευξή του στο euro2day.gr.

Κλείσιμο
«Καθήκον, λοιπόν, της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο τρόπο και η εφαρμογή ταυτόχρονα ενός συνόλου παράλληλων δράσεων για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της κοινωνίας που επί δεκαετίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα έκρυβαν κάτω από το χαλί, με πρώτο ανάμεσά τους το πρόβλημα των τεράστιων ανισοτήτων και αδικιών» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχεται ότι υπάρχει ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν αισθάνεται ότι είναι αντιμέτωπη με την κοινωνία ή με κοινωνικές ομάδες γενικώς, αλλά με κοινωνικές διαμαρτυρίες που έχουν ως υπόβαθρό τους τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική καταστροφή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια».

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο η αξιολόγηση να κλείσει με καθυστέρηση και όχι στο τέλος Φεβρουαρίου όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ο κ. Δραγασάκης κάνει λόγο για «αρνητική εξέλιξη και οπισθοδρόμηση».

Για τις εκλογές, τέλος, ξεκαθαρίζει «απαντώντας» στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος ανακίνησε το θέμα με συνέντευξή του, ότι «η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και πλειοψηφία στη Βουλή. Κινείται εντός της λαϊκής εντολής που έχει λάβει. Δεν υπάρχει επομένως θέμα εκλογών. Άλλωστε οι όποιες σχετικές συζητήσεις γίνονται στη βάση υποθετικών σεναρίων τα οποία ακριβώς η κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης