Ανεβάζει τους τόνους ο Μητσοτάκης: Το ασφαλιστικό δεν περνάει, πάρτε το πίσω

Ανεβάζει τους τόνους ο Μητσοτάκης: Το ασφαλιστικό δεν περνάει, πάρτε το πίσω

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία» για να συζητήσει με τις πληττόμενες κοινωνικές ομάδες «εξαιτίας του λαϊκισμού και των ψευδαισθήσεων που συστηματικά καλλιεργούσε», υποστηρίζουν «γαλάζια» στελέχη

Ανεβάζει τους τόνους ο Μητσοτάκης: Το ασφαλιστικό δεν περνάει, πάρτε το πίσω
«Η πρόταση της κυβέρνησης έγινε τελικά μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του ασφαλιστικού
», είναι το επιχείρημα με το οποίο δικαιολογούν στην αξιωματική αντιπολίτευση την επίμονη απαίτηση του αρχηγού της ΝΔ
Κυριάκου Μητσοτάκη να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο. 

Κλείσιμο
Ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης, ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να υπογραμμίσει ότι «οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «η κοινωνία είναι απέναντι στην πρόταση της Κυβέρνησης», την ίδια ώρα που «πλήττεται η οικονομία, πλήττεται η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων, χωρίς να λύνεται το πρόβλημα».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζουν στην κυβέρνηση ότι με την πολιτική της έχει δημιουργήσει ένα «τεράστιο πολιτικό αδιέξοδο». Υποστηρίζοντας ότι «έχει απέναντι της την καθολική αντίδραση της κοινωνίας» επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις «χωρίς έστω μια ελάχιστη βάση συζήτησης και αποδοχής» και «με όλη την κοινωνία απέναντι».

Σημειώνοντας ότι δεν βρίσκεται «κανένα σημείο σύγκλισης» της κυβερνητικής πρότασης με τις θέσεις δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών συμβολαιογράφων, αγροτών, κτηνοτρόφων, έμπορων και βιοτεχνών, διατυπώνουν την άποψη ότι «η κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία για να συζητήσει μαζί τους, εξαιτίας του λαϊκισμού και των ψευδαισθήσεων που συστηματικά καλλιεργούσε».

Πρωτοβουλίες για «να εκτονωθεί η κατάσταση»

Επικαλούμενοι, εξάλλου, πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και θέλουν το σχέδιο της κυβέρνησης να «συναντά την άρνηση και των δανειστών», αρμόδια στελέχη της ΝΔ υπογραμμίζουν τις αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής πρότασης, η οποία, όπως λένε, «μπλοκάρει την οικονομία, διαλύει την ίδια την επαγγελματική υπόσταση της μεσαίας τάξης, ανοίγει πόλεμο με την παραγωγική Ελλάδα, οδηγεί σε σύγκρουση γενεών και ξαναβάζει σε αβεβαιότητα την πολιτική ζωή του τόπου όπως προκύπτει από τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών».

Σε ό,τι αφορά τη δική τους στάση, οι «γαλάζιοι» υποστηρίζουν ότι μένουν «μακριά από ψηφοθηρικές λογικές και λαϊκίστικες τακτικές χαϊδέματος αφτιών που τόσο έβλαψαν στο παρελθόν», αλλά πιστεύουν ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για «να εκτονωθεί η κατάσταση». Κι αυτό, κατά την εκτίμησή τους, θα γίνει με την έναρξη ουσιαστικού και σύντομου διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς «που να βασίζεται πάνω σε κοστολογημένα και πραγματικά στοιχεία». 

Καλούν δε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις που υπέβαλε ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όταν, όπως υπενθυμίζουν, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε για πρώτη φορά θέσει ζήτημα απόσυρσης του κυβερνητικού σχεδίου. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης