Συνάντηση Αβραμόπουλου-Κβιρικασβίλι για την απελευθέρωση της visa για τη Γεωργία

Συνάντηση Αβραμόπουλου-Κβιρικασβίλι για την απελευθέρωση της visa για τη Γεωργία

«Ο χρόνος που θα εφαρμοσθεί στην πράξη η απελευθέρωση του καθεστώτος θεώρησης θα εξαρτηθεί από το πότε θα ληφθεί η τελική απόφαση από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού καταθέσουμε τις προτάσεις μας», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Συνάντηση Αβραμόπουλου-Κβιρικασβίλι για την απελευθέρωση της visa για τη Γεωργία
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι είχε την Τρίτη (9/2), στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγέενιας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας σχετικά με την απελευθέρωση του καθεστώτος θεώρησης (visa) της Γεωργίας. 

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: 
«Το Δεκέμβριο υιοθετήσαμε την τέταρτη  και τελευταία έκθεση προόδου σχετικά με την εφαρμογή από τη Γεωργία του σχεδίου δράσης για την ελευθέρωση του καθεστώτος θεώρησης.

Όπως ήδη γνωρίζετε, καταλήξαμε στο γεγονός ότι η Γεωργία πληροί τα απαραίτητα κριτήρια που θέσαμε και, ως εκ τούτου, δεσμευτήκαμε να καταθέσουμε στις αρχές του 2016 μία νομοθετική πρόταση για την άρση του καθεστώτος θεώρησης για τους Γεωργιανούς πολίτες που είναι κάτοχοι βιομετρικού διαβατηρίου.
Κλείσιμο

Οι εντατικές προετοιμασίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών απέδωσαν θετικά αποτελέσματα. Η Επιτροπή προετοιμάζει τώρα τις νομοθετικές προτάσεις προς τα κράτη-μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο χρόνος που θα εφαρμοσθεί στην πράξη η απελευθέρωση του καθεστώτος θεώρησης θα εξαρτηθεί από το πότε θα ληφθεί η τελική απόφαση από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού καταθέσουμε τις προτάσεις μας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης