Καμμένος σε Αβραμόπουλο: Το σύστημα ταυτοποίησης προσφύγων δεν είναι αποτελεσματικό

Καμμένος σε Αβραμόπουλο: Το σύστημα ταυτοποίησης προσφύγων δεν είναι αποτελεσματικό

Στο τραπέζι η καταγραφή της προόδου στη δημιουργία των κέντρων υποδοχής μεταναστών (hotspots) και την ικανότητα υποδοχής μεταναστών της Ελλάδας - Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας τόνισε ότι οι έλεγχοι πρέπει να συνδυαστούν με σύστημα βιομετρικών μετρήσεων

Καμμένος σε Αβραμόπουλο: Το σύστημα ταυτοποίησης προσφύγων δεν είναι αποτελεσματικό
Συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο είχε στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα του μεταναστευτικού. Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε για την προετοιμασία των πέντε κέντρων προσωρινής διαμονής και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης, τα οποία όπως επισημάνθηκε θα είναι έτοιμα για λειτουργία στις 15 Φεβρουαρίου 2016, σημείωσε ωστόσο, ότι το σύστημα ταυτοποίησης των προσφύγων δεν είναι αποτελεσματικό,

Χαρακτηριστικά, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας είπε στον Επίτροπο Μετανάστευσης ότι το υπάρχον σύστημα ταυτοποίησης προσφύγων μέσω Eurodac δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τόσο το θέμα της ταυτοποίησης, όσο και το θέμα της ασφάλειας και πρέπει να συνδυαστεί με το σύστημα βιομετρικών μετρήσεων.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την πλευρά του πληροφόρησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιμετωπίζουν ήδη θετικά την προσπάθεια που καταβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση και εξέφρασε την προθυμία τόσο ο ίδιος, όσο και η Επιτροπή, να προσφέρουν κάθε βοήθεια στην Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ευρωπαϊκό προσφυγικό πρόβλημα.
 
Κλείσιμο
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας αποδέχθηκε πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να επισκεφθεί τη χώρα μας με τη θεσμική του ιδιότητα τις προσεχείς ημέρες. Ο κ. Καμμένος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο υπουργικής συνάντησης στο ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο κ. Αβραμόπουλος είχε ενημερώσει μέσω Twitter για τη συνάντηση των δύο ανδρών, αναφέροντας πως έχει να κάνει με την καταγραφή της προόδου στη δημιουργία των κέντρων υποδοχής μεταναστών (hotspots) και την ικανότητα υποδοχής μεταναστών της Ελλάδας. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης