Τα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους γίνονται... ΙΕΚ

Τα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους γίνονται... ΙΕΚ

Το κόμμα είχε μετακομίσει εκεί το 2009 - Σήμερα, θα διαπιστώσει κανείς ότι εντός του κτιρίου διεξάγονται πυρετώδεις εργασίες

Τα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους γίνονται... ΙΕΚ
Νοικιάστηκαν -επιτέλους!- τα πρώην γραφεία του ΠΑΣΟΚ
στην οδό Ιπποκράτους, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια που είχαν παραμείνει στα αζήτητα.

Κλείσιμο
Πρόκειται για τα γραφεία που μετακόμισε, το 2009, το τότε κραταιό κόμμα, υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου
.

Ήταν μια μετακόμιση που είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από εχθρούς και φίλους του Παπανδρέου, λόγω της ασυνήθιστης πολυτέλειας, από την οποία διακρίνονταν (περιελάμβαναν ακόμα και γυμναστήριο για τον πρόεδρο). Το κτίριο, βέβαια, δεν αποδείχθηκε γουρλίδικο. Αντίθετα, συνδέθηκε με την εποχή της κρίσης, τις σκληρές εσωκοματικές έριδες λόγω Μνημονίου και, τελικά, με την εκλογική κατάρρευση του κόμματος.

Σήμερα, ένας διαβάτης στην Ιπποκράτους μπορεί να παρατηρήσει πως, μετά το 2013, οπότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε τον... επαναπατρισμό του κόμματος στα ιστορικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη για οικονομικούς λόγους, η γυάλινη πόρτα του κτιρίου είναι και πάλι ανοιχτή.

Εκεί, εργάτες έχουν πιάσει δουλειά. Το κτίριο θα αλλάξει για μια ακόμη φορά σημαντικά τη μορφή του. Άλλωστε, χρονολογείται από τη δεκαετία του '60 και έχει αλλάξει κατά καιρούς πολλές φορές χρήσεις. Η τελευταία ήταν το 2009, όταν ο τότε διευθυντής του κόμματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος, παίρνοντας ένα μεγάλο δάνειο, μεταμόρφωσε εντυπωσιακά το μίζερο κτίριο από την εποχή της αντιπαροχής -με μια ανακαίνιση που στοίχισε 2,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο πλέον, σε λίγες εβδομάδες θα χρησιμοποιείται ως ΙΕΚ. Όμως, προλαβαίνει ακόμα κανείς να δει τα σημάδια της προηγούμενης χρήσης. Για παράδειγμα, το απόσπασμα από τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη παραμένει στον τοίχο ανάμεσα στα υλικά οικοδομής. Προφανώς, είναι θέμα ωρών να αποκαθηλωθεί και αυτό...







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης