Επίσημη επίσκεψη Τσίπρα στο Ιράν

Επίσημη επίσκεψη Τσίπρα στο Ιράν

Τι θα συζητηθεί

Επίσημη επίσκεψη Τσίπρα στο Ιράν
Το Ιράν επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας
στις 7-8 Φεβρουαρίου.

Ενεργειακό, τουρισμός, αποκατάσταση των αεροπορικών συγκοινωνιών, επιστήμη, εκπαίδευση, πολιτισμός, εμπορική ναυτιλία, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο κ. Τσίπρας στην Τεχεράνη.

Κλείσιμο
Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι αυτή η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τεχεράνη θα αποτελέσει ορόσημο για τις διμερείς σχέσεις, κάτι που συμμερίζεται και ο πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Μαζίντ Μοταλεμπί Σαμπεσταρί, που μίλησε στο ΑΠΕ.

Όπως σημειώνει ο Ιρανός διπλωμάτης, οι διαβουλεύσεις και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υψηλόβαθμων αξιωματούχων Ιράν και Ελλάδας για πολιτικά ζητήματα, περιφερειακές κρίσεις και διεθνή ζητήματα μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και υπενθυμίζει παλαιότερες τριμερείς συνεργασίες της Ελλάδας και του Ιράν με την Αρμενία και την Βοσνία.

Επίσης ο Ιρανός πρέσβης υπογραμμίζει τη στρατηγική θέση της Ελλάδας ως «πύλη των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ βρίσκεται κοντά στη Μέση Ανατολή, είναι μέλος του ΝΑΤΟ
, της ΕΕ και της ευρωζώνης, και η ανάπτυξη σχέσεων μαζί της έχει σημασία για μας».

Παράλληλα σημειώνει ότι οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να συνεργαστούν με αντίστοιχες ιρανικές, πέραν της ενέργειας, στους τομείς της φαρμακοβιομηχανίας, των τροφίμων, του τουρισμού, της ιχθυοκαλλιέργειας, της ναυτιλίας και των κατασκευών έργων υποδομής. Ο Ιρανός πρέσβης τονίζει επίσης ότι η χώρα του μπορεί να αποτελέσει καλή ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις στο άμεσο μέλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης