Μέρκελ και Νταβούτογλου βλέπει στο Λονδίνο ο Τσίπρας για το προσφυγικό

Μέρκελ και Νταβούτογλου βλέπει στο Λονδίνο ο Τσίπρας για το προσφυγικό

Οι συζητήσεις αυτές στη βρετανική πρωτεύουσα γίνονται στην πιο κρίσιμη στιγμή της προσφυγικής κρίσης 

Μέρκελ και Νταβούτογλου βλέπει στο Λονδίνο ο Τσίπρας για το προσφυγικό
Κατ ιδίαν συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μερκελ θα έχει σήμερα στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται για τη διεθνή διάσκεψη Δωρητών της Συρίας, ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας. Κύριο αν όχι και αποκλειστικό θέμα της συνάντησης θα είναι το
Κλείσιμο
προσφυγικό, το οποίο άλλωστε θα απασχολήσει και την εξαμερή σύσκεψη που θα γίνει στη συνέχεια και στην οποία θα μετέχουν πέραν του κ. Τσίπρα και της κυρίας Μέρκελ, ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς και ο Τούρκος πρωθυπουργός,
Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι συζητήσεις αυτές στη βρετανική πρωτεύουσα γίνονται στην πιο κρίσιμη στιγμή της προσφυγικής κρίσης, καθώς το πρόβλημα φαίνεται ανεξέλεγκτο και η Ευρώπη πιέζει όλο και πιο πολύ την Ελλάδα, τους χειρισμούς της οποίας αμφισβητούν στις Βρυξέλλες.

Είναι χαρακτηριστικό οτι στην έκθεσή της η Κομισιόν υποστηρίζει μεταξύ άλλων οτι η  Ελλάδα παραμελεί σοβαρά τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τον έλεγχο των συνόρων της’ και μάλιστα από κάθε άποψη: κατά την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, την ταυτοποίηση των προσφύγων, τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, τη διαμονή και την κατά περίσταση την απέλαση. Και θεωρεί οτι η όλη κατάσταση αποτελεί ενδεχόμενο κίνδυνο για τις άλλες χώρες μέλη της Σένγκεν.

Η Αθήνα καλείται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, τους επόμενους τρεις μήνες, να υλοποιήσει μια σειρά δράσεων, κυρίως με τα hot spot, ώστε να σταματήσει να επικρέμαται η απειλή περί εξόδου από τη Σέγκεν. Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση πιέζει τους εταίρους να έχουν μια πιο αποτελεσματική πολιτική απέναντι στην Τουρκία, αλλά και να καταφεύγουν στην περιχαράκωση και την ενθάρρυνση ακραίων συμπεριφορών από ορισμένες χώρες απέναντι στο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης