Η κυβέρνηση μπροστά στα τρακτέρ: Ζητά διάλογο, ψάχνει διορθωτικά μέτρα για τους αγρότες

Η κυβέρνηση μπροστά στα τρακτέρ: Ζητά διάλογο, ψάχνει διορθωτικά μέτρα για τους αγρότες

Σε πανικό η κυβέρνηση -Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη για το θέμα

Η κυβέρνηση μπροστά στα τρακτέρ: Ζητά διάλογο, ψάχνει διορθωτικά μέτρα για τους αγρότες
Τρόπο απεγκλωβισμού από την αγροτική κρίση και τα μπλόκα των τρακτέρ ψάχνει η κυβέρνηση, η οποία αντιλαμβανόμενη ότι η σύγκρουση με τους αγρότες δεν τη βγάζει πουθενά υιοθετεί πιο μετριοπαθή στάση, σχεδιάζοντας και κάποιες υποχωρήσεις με δελεαστικά μέτρα.

Με την διαπραγμάτευση με τους δανειστές να «τρέχει», διαμορφώνοντας δύσκολα δεδομένα για την κυβέρνηση, το Μαξίμου θα διαμηνύσει τα επόμενα 24ωρα ότι επιμένει στην ανάγκη διαλόγου με τους αγρότες, υποσχόμενο ότι θα κάνει διορθώσεις όπου μπορεί στο νομοσχέδιο για τις εισφορές και τη φορολόγηση.

Το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να εξεταστούν όλα τα σενάρια διορθωτικών κινήσεων στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών
Κλείσιμο
Ευκλείδη Τσακαλώτου, Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Ωστόσο κάθε νέα εξαγγελία προς τους αγρότες πρέπει να περάσει από την έγκριση της τρόικας.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τώρα ότι θα προσπαθήσει να επιταχύνει την αξιολόγηση, ώστε να τελειώσει η εκκρεμότητα αυτή με τους δανειστές και να ξεκινήσει σύντομα η συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας και την ελάφρυνσή του. Κυβερνητικές πηγές λένε ότι επιδίωξη είναι να τελειώσει ακόμη και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ή έστω στις αρχές Μαρτίου η διαδικασία αξιολόγησης, ως απάντηση στις εκτιμήσεις και στην εντύπωση που δημιουργείται τον τελευταίο καιρό ότι οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν επί μακρό και πάντως πέραν του ενός και των δύο μηνών.

Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι ο διπλός κλοιός, των δανειστών από τη μία και των κοινωνικών αντιδράσεων από την άλλη, λειτουργεί παραλυτικά για την οικονομία, αποτρέπει κάθε προσπάθεια γρήγορης εξόδου από την αβεβαιότητα και την αστάθεια και χειροτερεύει όλα τα δεδομένα, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά για την κυβερνητική προσπάθεια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης