Κατρούγκαλος: «Κόκκινη γραμμή» η μείωση των κύριων συντάξεων

Κατρούγκαλος: «Κόκκινη γραμμή» η μείωση των κύριων συντάξεων

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, δεν έχει επίσημη πληροφόρηση για τη θέση του ΔΝΤ και, κατά συνέπεια, για το ενδεχόμενο να προταθούν από το Ταμείο περικοπές στις κύριες συντάξεις

Κατρούγκαλος: «Κόκκινη γραμμή» η μείωση των κύριων συντάξεων
Την εκτίμηση ότι οι Ευρωπαίοι αποδέχονται «σε γενικές γραμμές» την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος «Στον Ενικό». 

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, δεν έχει επίσημη πληροφόρηση για τη θέση του ΔΝΤ
και, κατά συνέπεια, για το ενδεχόμενο να προταθούν από το Ταμείο περικοπές στις κύριες συντάξεις. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τη μείωση των κύριων συντάξεων καθώς αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή».
Κλείσιμο

Επίσης, επισήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει έτοιμη την αναλογιστική μελέτη αλλά δεν έχει συμφωνήσει στα ποσοστά αναπλήρωσης.

Αναφερόμενος στις προθέσεις της Κυβέρνησης για το νέο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «μας κληρονόμησαν ένα στρεβλό σύστημα» και ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέστρεψε το ασφαλιστικό. Τα αδιέξοδα τα κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις». 

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό συνάδει με βασικές αρχές της αριστεράς, την ισότητα και τη δικαιοσύνη, ανέφερε τέλος στη συνέντευξή του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης