Θεοχάρης: Ο Κορεάτης Κιμ θα πληρωθεί με 800.000 ευρώ

Θεοχάρης: Ο Κορεάτης Κιμ θα πληρωθεί με 800.000 ευρώ

Έγγραφο που υπεγράφη στις 18 Ιανουαρίου αναφέρει ότι εγκρίνεται ποσό 800.000 ευρώ για να πληρωθούν «διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες...»

Θεοχάρης: Ο Κορεάτης Κιμ θα πληρωθεί με 800.000 ευρώ
Συνέχεια στο θέμα του Γκλεν Κιμ, του Κορεάτη συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη
-τον οποίο κράτησε στο πλευρό του και ο
Ευκλείδης Τσακαλώτος- έδωσε με νέες του δηλώσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του
Ποταμιού
Κλείσιμο
, Χάρης Θεοχάρης
.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στο θέμα του συμβούλου του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως το ελληνικό κράτος πληρώνει «χρυσά» τις συμβουλές του κ. Κιμ, αφού το ποσό που αναμένεται να λάβει ο Κορεάτης φαίνεται πως ανέρχεται στα 800.000 ευρώ!

«Τι κάνει ο κ. Κίμ για την ελληνική κυβέρνηση; Τον πληρώνουμε 800.000 για να δίνει πληροφορίες σε ξένα funds, όπως μαθαίνουμε», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης.

Το tweet του κ. Θεοχάρη


Κι όμως, έγγραφο που αποκάλυψε το «Θέμα» προκαλεί απορίες σχετικά με τη νομιμότητα των αποφάσεων της ηγεσίας του υπουργείου.

Το έγγραφο, που έρχεται στη δημοσιότητα και το οποίο υπεγράφη στις 18 Ιανουαρίου, αναφέρει ότι εγκρίνεται ποσό 800.000 ευρώ (!!!) για να πληρωθούν, λέει, «διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες του συμβουλευτικού έργου της υποστήριξης της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους της για την επίτευξη Συμφωνίας». 

Πόσοι και τι είδους σύμβουλοι είναι αυτοί, το έργο των οποίων για ελάχιστους μήνες αποτιμάται σχεδόν σε ένα εκατομμύριο; Ποιες φοβερές υπηρεσίες πρόσφεραν όταν στις διαπραγματεύσεις εργάζονταν πολιτικά στελέχη, υπηρεσιακοί παράγοντες, συνεργάτες, μετακλητοί και τόσοι άλλοι; Και εν πάση περιπτώσει, με ποιες διαδικασίες ανατέθηκε ένα τόσο κοστοβόρο έργο; Υπήρξε κάποιος διαγωνισμός ή άλλη διαδικασία επιλογής που να δικαιολογεί την κρισιμότητα και την αναγκαιότητα του έργου;

Θα χυθεί ιδρώτας

Στα ερωτήματα αυτά, απαντήσεις θα ζητήσουν καταρχάς οι ίδιες οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Κράτους. Μπορεί να ενέκριναν το κονδύλι, αλλά «θα χυθεί ιδρώτας» για να γίνουν οι πληρωμές, αφού οι υπάλληλοι που θα υπογράψουν θα ζητήσουν και τις συμβάσεις, την αιτιολογία και το αποτέλεσμα του έργου - ειδικά για το αποτέλεσμα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα ειπωθεί. 

Από την απόφαση προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος κωδικός του προϋπολογισμού αφορά σε «αμοιβές νομικών προσώπων». Αρα μιλάμε μάλλον για εταιρείες και όχι για συμβούλους-φυσικά πρόσωπα, όπως η Ελενα Παναρίτη ή ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ που έκαναν παιχνίδι επί Βαρουφάκη. Κυκλοφορεί δε ότι μέρος του ποσού προορίζεται για τον Κορεάτη σύμβουλο του Βαρουφάκη, Κιμ Γκλεν, που έμεινε στο υπουργείο και επί Τσακαλώτου και παραδόξως η κυβέρνηση τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη -και μυστικότητα αφού δεν παρέχει καμία πληροφόρηση για τον ακριβή ρόλο του- παρότι πρόκειται για απολυμένο στέλεχος της Lehman Brothers. Και πάλι, όμως, μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταβάλει αποζημιώσεις για τη συμμετοχή μας στον πόλεμο της Κορέας το 1950 δικαιολογείται τέτοιο ποσό!

Το επίμαχο έγγραφο
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης