Κατρούγκαλος: Επιβαρύνουμε τους μεσαίους για να ελαφρυνθούν οι αδύναμοι

Κατρούγκαλος: Επιβαρύνουμε τους μεσαίους για να ελαφρυνθούν οι αδύναμοι

Στη γραμμή πως η κυβέρνηση επιχειρεί αναδιανομή, επέμεινε ο υπουργός Εργασίας - Πολιτική απόφαση η μη μείωση των εισφορών

Κατρούγκαλος: Επιβαρύνουμε τους μεσαίους για να ελαφρυνθούν οι αδύναμοι
Το σύνθημα της «ελπίδας» επιχείρησε να επαναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος
, όχι για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, αλλά γιατί όπως υποστήριξε «για πρώτη φορά δίνουμε ελπίδα ότι και ο σημερινός εργαζόμενος θα πάρει την σύνταξή του»!

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι το νέο ασφαλιστικό φέρνει επιβαρύνσεις καθώς όπως υποστήριξε «πρέπει να επιβαρυνθούν τα μεσαία στρώματα για να ελαφρυνθούν τα αδύναμα… Το νέο σύστημα δίνει συντάξεις καλύτερες σε μικρούς και αδύναμους και επιβαρύνει κάπως τους μεσαίους και μεγάλους».

Κλείσιμο
Παραγνωρίζοντας δε τις κινητοποιήσεις χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων και τα «μπλόκα» των αγροτών είπε «Μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια όσους μας εμπιστεύτηκαν και να πούμε ότι το νέο σύστημα δίνει ελπίδα για το μέλλον γιατί έχει ρήτρα ανάπτυξης. Όσο ανεβαίνει η οικονομία ανεβαίνει και η σύνταξη. Για πρώτη φορά δίνουμε ελπίδα ότι και ο σημερινός εργαζόμενος θα πάρει την σύνταξή του».

Ειδικά για τους αγρότες είπε ότι «η ασφαλιστική εισφορά βγαίνει από τη φορολογική επιβάρυνση. Για όσους είναι κάτω από 12 χιλ. ευρώ μεγαλώνει το ποσό που θα βάλουν στην τσέπη τους για τους άλλους δεν οδηγεί σε επιβάρυνση μεγαλύτερη από 25%».

Τόνισε ωστόσο ότι «είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε αύξηση της μεταβατικότητας ενδεχομένως σε διαπραγμάτευση και με εταίρους διεθνώς». Παραδέχθηκε ότι οι εισφορές των εργαζομένων είναι σε «υψηλό επίπεδο» απέκλεισε όμως κάθε ενδεχόμενο μείωσης των ποσοστών εισφοράς λέγοντας ότι «είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης και αντικειμενικής κατάστασης

«Οποιος λέει να μειώσουμε τις εισφορές μας λέει να μειώσουμε κύριες συντάξεις» υποστήριξε. Ο υπουργός Εργασίας είχε και σφοδρή σύγκρουση με τον κ. Γιάννη Βρούτση. Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε αυτό που είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός ότι με την ΝΔ θα χανόταν το 2016 μια σύνταξη.

«Φυσικά και δεν είμαστε ίδιοι. Εγώ δεν είμαι ψεύτης ούτε υποσχέθηκα αυξήσεις συντάξεων. Σας κατέθεσε ο αρχηγός ΝΔ την πρώτη αναλογιστική μελέτη που έδειξε ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα εκπλήρωνε όρους βιωσιμότητας. Η δέσμευση της χώρας ήταν η συνταξιοδοτική δαπάνη του 2009 να μην υπερβεί κατά 2% το 2016. Το πετύχαμε αλλά το καταστρέψατε εσείς και αυτό πληρώνουμε σήμερα. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που πήρατε μεσοσταθμικά 1,5 σύνταξη του κάθε Έλληνα κόβεται με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο κ. Βρούτσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης