Μουρούτης: Αντισημίτης ο συνεργάτης του Καμμένου που διόρισαν στην ΕΑΒ

Μουρούτης: Αντισημίτης ο συνεργάτης του Καμμένου που διόρισαν στην ΕΑΒ

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, για τον οποίο δημιουργήθηκε ειδικά η θέση, έχει επανειλημμένως εκφράσει ρατσιστικές θέσεις μέσω ιστολογίου, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει το στέλεχος της ΝΔ

Μουρούτης: Αντισημίτης ο συνεργάτης του Καμμένου που διόρισαν στην ΕΑΒ
Οι θυελλώδεις αντιδράσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγες ώρες μετά τις εκλογές, είχαν ως αποτέλεσμα τον μη διορισμό του Δημήτρη Καμμένου, βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στην νέα κυβέρνηση, εξαιτίας των αντισημιτικών (μεταξύ άλλων) απόψεών του. Όπως φαίνεται όμως, οι κυβερνώντες δεν... έβαλαν μυαλό, καθώς λίγους μόλις μήνες μετά επανέρχονται με μια ανάλογη κίνηση: Διορίζουν, δημιουργώντας μάλιστα ειδική θέση για αυτόν, τον Μπάμπη Παπασπύρο στη θέση του αντιπροέδρου της ΕΑΒ! 

Ένα το σκάνδαλο λοιπόν ότι δημιουργείται μια νέα θέση, σε έναν πολύπαθο οργανισμό όπως η ΕΑΒ, ακριβώς για να τοποθετηθεί ο άνθρωπος αυτός, εκ των στενών συνεργατών του Πάνου Καμμένου, που μάλιστα τον είχε συνοδεύσει στο πρόσφατο επίσημο ταξίδι του στην Ιορδανία, και ένα δεύτερο, το ποιος είναι αυτός που η κυβέρνηση επέλεξε για την θέση αυτή. 

Στο βάθος, εικονίζεται ο «αντιπρόεδρος» της ΕΑΒ, Χαράλαμπος Παπασπύρος. Η φωτογραφία είναι από το πρόσφατο ταξίδι του Πάνου Καμμένου με πολυπληθή αντιπροσωπεία -μεταξύ των οποίων και ο κ. Παπασπύρος- στην Ιορδανία

Κλείσιμο

Ο Μπάμπης Παπασπύρος διατηρεί δικό του ιστολόγιο στο διαδίκτυο, ενώ και στον λογαριασμό του στο Twitter, αναρτά συχνά τις απόψεις του. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε: «Πώς οι εβραίοι υπονομεύουν τους λαούς μέσω της πολυπολιτισμικότητας», «Εξέλιξη βόμβα! Στο Γουδί η συμμορία του μνημονίου!», «Οι Γερμανοτσολιάδες πέτυχαν τον στόχο τους» και πολλά άλλα. Αντισημιτικές εκφράσεις όπως αυτές που προάγουν το μίσος, αν δεν διώκονται ποινικά, τότε βάσει κοινής λογικής, τουλάχιστον δεν έχουν θέση σε έναν εκπρόσωπο του ελληνικού κράτους, διορισμένο από την κυβέρνηση.

Το προφίλ του Μπάμπη Παπασπύρου στο Twitter:


Αναρτήσεις από τον λογαριασμό του:


Την καταγγελία έκανε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο διευθυντής γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού επί Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης.  

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι τόνοι έχουν κατέβει, προφανώς καθώς οι εξελίξεις και το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέτρεψαν τις ρητορικές του παρελθόντος...

Ο ίδιος ο κ. Παπασπύρος, που διετέλεσε συντονιστής Λάρισας των ΑΝ.ΕΛ και είναι απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, είχε ανακοινώσει τον περασμένο Νοέμβριο τον διορισμό του στην θέση αυτή, μέσω του προφίλ του στο facebook: «Ορίστηκα από τον υπουργό Οικονομικών ως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), μιας από τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες της Ελλάδας. Κύριο μέλημα μου είναι: H αναβάθμιση και εξυγίανση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ώστε να αποβεί πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης και η δημιουργία Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα γίνει αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός με: Στρατηγικές Συνεργασίες με Εξωστρεφή προσανατολισμό στην παγκόσμια αγορά. Ανάκτηση κρισίμων ειδικοτήτων, πλήρης αξιοποίηση και επανεκπαίδευση Προσωπικού. Εκπόνηση Έπιχειρησιακού Στρατηγικού σχεδίου με βάθος τουλάχιστον δεκαετίας. Ανάπτυξη Τεχνολογιών αιχμής και Καινοτομική δραστηριότητα. Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Επέκταση σε παρεμφερείς αγορές. Αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων και υποδομών. Βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, με εξορθολογισμό των δαπανών. Στήριξη Οικονομικών Ροών».

Με ποια διαδικασία ορίστηκε ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αντιπρόεδρος της ΕΑΒ; Προφανώς χωρίς να ακολουθηθεί κάποια αξιολόγηση των προσόντων του αλλά με μοναδικό... εισιτήριο την αντιμνημονιακή του ρητορική και τα μηνύματα μίσους για τους άλλους... Ενδιαφέρθηκε άραγε κανείς από την κυβέρνηση να μάθει αν πράγματι χρειαζόταν να δημιουργηθεί θέση αντιπροέδρου στην ΕΑΒ όπου ήδη υπάρχει πρόεδρος (διορισμένος κατά τον συνήθη τρόπο με βάση την τοποθέτησή του απέναντι στην κυβέρνηση), αλλά και διευθύνων σύμβουλος και Διοικητικό Συμβούλιο; Αν πράγματι ήταν... παράλειψη ότι τόσα χρόνια δεν υπήρχε θέση αντιπροέδρου στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία γιατί δεν μπορούσε να επιλεγεί κάποιο από τα μέλη του ΔΣ για αντιπρόεδρος αλλά εκτός από την θέση που δημιουργήθηκε έπρεπε να διοριστεί ένας κομματικός φίλος του κ. Καμμένου και υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης