Κυβέρνηση: Η αξιοπιστία των επιλογών Βαρουφάκη έχει κριθεί

Κυβέρνηση: Η αξιοπιστία των επιλογών Βαρουφάκη έχει κριθεί

Το Μαξίμου αμφισβητεί όσα είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών - «Οι εκλογές έγιναν με γνωστή την συμφωνία με τους εταίρους και οι πολίτες ενέκριναν αυτό το δρόμο που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση» απαντούν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη

Κυβέρνηση: Η αξιοπιστία των επιλογών Βαρουφάκη έχει κριθεί
Περίπου δώδεκα ώρες μετά την μετάδοση της συνέντευξης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015, η κυβέρνηση προέβη σε σχολιασμό των απόψεων του πρώην υπουργού που μέχρι τον Ιούλιο του 2015 αποτελούσε «asset» για την κυβέρνηση της Αριστεράς, σύμφωνα τουλάχιστον με την άποψη που είχε διατυπώσει δημοσίως ο Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος αν και ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που του είχε δώσει εντολή να εκπονήσει ένα «σχέδιο X» με τη λειτουργία ενός συστήματος παράλληλων πληρωμών και ότι η σύγκρουση με τους δανειστές προκάλεσε Αρμαγεδδώνα. Ο κ. Βαρουφάκης είπε μεταξύ άλλων ότι με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε το μνημόνιο (ενώ έλεγε στους πολίτες ότι το μνημόνιο αποτελούσε παρελθόν), ότι ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που συμφώνησε ερήμην του πρώην υπουργού Οικονομικών με τους Ευρωπαίους πως η ελληνική οικονομία θα παράγει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% και τόσα άλλα για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, των στενών συνεργατών του και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης για όλα όσα υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης ότι έγιναν το προηγούμενο διάστημα και οδήγησαν στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου;

Κλείσιμο
«Η αξιοπιστία των επιλογών Βαρουφάκη στην διαπραγμάτευση έχει κριθεί σε όλα τα επίπεδα. Ας μην ξεχνάμε -ακόμα και αυτοί που θέλουν να ξεχάσουν- ότι οι εκλογές έγιναν με γνωστή την συμφωνία με τους εταίρους και οι πολίτες ενέκριναν αυτό το δρόμο που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση». Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επίσης οι πράξεις και οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα κρίθηκαν εκ νέου από τους πολίτες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός γνώριζε και άρα ενέκρινε την συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και τον δρόμο που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης