Οι αλλαγές στη ΝΔ στην συνάντηση Τζιτζικώστα-Κυριάκου

Οι αλλαγές στη ΝΔ στην συνάντηση Τζιτζικώστα-Κυριάκου

Τζιτζικώστας: Διαβεβαίωσα τον πρόεδρο ότι θα σταθώ δίπλα του στην προσπάθειά του αυτή - Είδε Ντόρα και Κεραμέως - Σε καλό κλίμα οι χθεσινές συναντήσεις με Καραμανλή-Σαμαρά

Οι αλλαγές στη ΝΔ στην συνάντηση Τζιτζικώστα-Κυριάκου
Μπαράζ συναντήσεων είχε και την Τετάρτη ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο την ενότητα του κόμματος.

Έπειτα από τα τετ-α-τετ με τους κ.κ. Κραμανλή και Σαμαρά την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης είδε σήμερα στο γραφείο του στη Συγγρού την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Απόστολο Τζιτζικώστα και την Νίκη Κεραμέως.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι συνεχάρη τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως έκανε μαζί του μια διεξοδική συζήτηση όσον αφορά στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κόμμα, ενόψει και του συνεδρίου.

Κλείσιμο
Παράλληλα, είπε πως διαβεβαίωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι θα σταθεί δίπλα του στην προσπάθειά του αυτή. 

Ο κ. Τζιτζικώστας λίγο πριν τη συνάντηση


«Η ΝΔ γυρίζει σελίδα και όλοι μαζί ενωμένοι θα δουλέψουμε για να μπορέσουμε σύντομα να απαλλάξουμε τη χώρα από αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ήρθα να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο, να του πω καλή επιτυχία».

Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνάντηση, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην εκλογή του αδερφού της στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα κάνω ό,τι μου πει ο Κυριάκος δεν πρόκειται να διεκδικήσω τίποτα».

Η κυρία Μπακογιάννη με την κυρία Κεραμέως


Παράλληλα, παραδέχτηκε πως ήταν «εξαιρετικά δύσκολη» η θέση της κατά την προεκλογική περίοδο και εξήγησε: «Δήλωσα μεν ότι το αίμα νερό δεν γίνεται αλλά ό,τι και να έκανα, θα δεχόμουν κριτική, γι' αυτό δεν βγήκα μπροστά».

Αναφορικά με τις δηλώσεις της, αλλά και την στήριξη που φάνηκε να παρείχε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Με τον Βαγγέλη ξεκινήσαμε μαζί, πορευτήκαμε μαζί, δώσαμε μαζί τη μάχη για τις εθνικές εκλογές και τον εκτιμώ. Δεν είπα ότι στηρίζω τον Μεϊμαράκη, είπα ότι βλέπω νικητή τον Μεϊμαράκη. Αυτό παρεξηγήθηκε. Όπως εκτιμώ επίσης ότι είναι άδικο για τον Μεϊμαράκη που τον κατηγόρησαν ότι θα συγκυβερνήσει με τον Τσίπρα».

Τέλος, αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογράμμισε: «Ο Κυριάκος έκανε μια πολύ καλή προεκλογική εκστρατεία. Δεν μάσησε τα λόγια του. Έχει την αντίληψη του νέου, όχι ηλικιακά, αλλά του νέου προς την πολιτική. Αυτό που λέει "τέλος ο λαϊκισμός" είναι στρατηγική του. Ο κόσμος της ΝΔ ήθελε τη στροφή προς το κέντρο κι αυτό ήταν η πρώτη νίκη του κόμματος». Όσο για τον Άδωνι σχολίασε: «Με τον Άδωνι έχουμε πολλές διαφορές. Όμως ο Άδωνις αισθάνεται δεξιός, εμείς κεντρώοι. Μαζί κάνουμε την Κεντροδεξιά».

Η έκπληξη από τον Μεϊμαράκη

Ο κ. Μητσοτάκης είχε πυκνές συναντήσεις και την Τρίτη με στελέχη και αξιωματούχους της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις και τις θέσεις του προτού λάβει τις οριστικές αποφάσεις του για την οργανωτική αναδιάταξη του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε στα γραφεία τους στη Βουλή τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά με τους οποίους είχε εγκάρδιες συναντήσεις, που κύλησαν μέσα σε καλό κλίμα. Επίσης, στα γραφεία της Συγγρού είχε διαδοχικές επαφές με κοινοβουλευτικά και άλλα στελέχη, όπως ο γραμματέας της ΟΝΝΕΔ  Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος στην εσωκομματική αναμέτρηση είχε υποστηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.  Συνάντηση εκκρεμεί και με τον τελευταίο, ο οποίος, πάντως, εξέπληξε ορισμένους με την ανακοίνωση που εξέδωσε για να κάνει γνωστή την επικοινωνία του με τον επίτιμο πρόεδρο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να του ευχηθεί για την εκλογή του γιου του Κυριάκου. 

Το επιτελείο και οι νέοι ρόλοι

Την ίδια ώρα, με αποφάσεις του, ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε  γενικό διευθυντή του κόμματος τον μηχανολόγο - μηχανικό Νικόλαο Παπαθανάση, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος στη «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ). Διευθυντής του γραφείου ανέλαβε ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης, ενώ διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος ανέλαβες ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης.

Στο νέο οργανόγραμμα του κόμματος διακριτή θέση λέγεται ότι θα έχουν οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης (φήμες τον θέλουν ακόμη και σε ρόλο Αντιπροέδρου), Λευτέρης Αυγενάκης (είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Δένδιας (ακούγεται για πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Από τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, σε πόστα κλειδιά αναμένεται να τοποθετηθούν ο πρώην βουλευτής Κερκύρας Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος λέγεται πως προαλείφεται για επικεφαλής στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του κόμματος, καθώς και ο επικεφαλής της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει ρόλο στην επικοινωνία, ενδεχομένως  και ως εκπρόσωπος Τύπου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης