Κυριάκος: Καμία συναίνεση με τον Τσίπρα πρωθυπουργό - Σκληρό ροκ για τις επενδύσεις

Κυριάκος: Καμία συναίνεση με τον Τσίπρα πρωθυπουργό - Σκληρό ροκ για τις επενδύσεις

Σε καλό κλίμα οι συναντήσεις με Καραμανλή-Σαμαρά, είδε Ντόρα, Τζιτζικώστα και Κεραμέως την Τετάρτη

Κυριάκος: Καμία συναίνεση με τον Τσίπρα πρωθυπουργό - Σκληρό ροκ για τις επενδύσεις
Με τακτική σκληρού ροκ απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση για την αντίθεσή τους στις επενδύσεις, αλλά και με ενωτικά «ανοίγματα» προς το εσωτερικό της παράταξης του, άρχισε να ξεδιπλώνει το σχέδιο του για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας ο νέος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έχοντας θέση από την πρώτη στιγμή σε διάταξη μάχης το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζει μεθοδικά τις αλλαγές σε όλα τα επίπεδα που προτίθεται να προωθήσει και για τις οποίες αναμένεται να μιλήσει στην αυριανή συνεδρίαση της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει και τους στόχους του που θέτει.

Με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε μετά την σταδιακή αναστολή των εργασιών εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο για το αρνητικό μήνυμα που εκπέμπουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί τον πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε να παρέμβει άμεσα για να δώσει λύση.

«Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση την οποία είχε με αντιπροσωπεία της Eldorado Gold, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Πολ Ράιτ.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού κάλεσε τον κ. Τσίπρα να επιλύσει το πρόβλημα, συμπλήρωσε με νόημα: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα με τις Σκουριές κλειστές».

Στις προθέσεις του κ. Μητσοτάκης είναι να δώσει στο ζήτημα της προσέλκυσης επενδύσεων, που αποτε4λεούν το «καύσιμο της ανάπτυξης» και, όπως εκτιμούν συνεργάτες του «μόνο αν προσελκύσουμε επενδύσεις ύψους 100 δισ. μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία, θα μειωθεί η ανεργία, θα εγγυηθούμε αξιοπρεπείς συντάξεις και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική». 

Το ζήτημα των συντάξεων και εν γένει των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό υπήρξε το αντικείμενο πρώτης σύσκεψης που συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΝΔ το πρωί της Τρίτης με τα αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης: τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιαννη Βρούτση, τον συντονιστή ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Οικονόμου.


Η έκπληξη από τον Μεϊμαράκη
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης είχε πυκνές συναντήσεις με στελέχη και αξιωματούχους της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις και τις θέσεις του προτού λάβει τις οριστικές αποφάσεις του για την οργανωτική αναδιάταξη του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε στα γραφεία τους στη Βουλή τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά με τους οποίους είχε εγκάρδιες συναντήσεις, που κύλησαν μέσα σε καλό κλίμα. Επίσης στα γραφεία της Συγγρού είχε διαδοχικές επαφές με κοινοβουλευτικά και άλλα στελέχη, όπως ο γραμματέας της ΟΝΝΕΔ  Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος στην εσωκομματική αναμέτρηση είχε υποστηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.  Συνάντηση εκκρεμεί και με τον τελευταίο, ο οποίος, πάντως, εξέπληξε ορισμένους με την ανακοίνωση που εξέδωσε για να κάνει γνωστή την επικοινωνία του με τον επίτιμο πρόεδρο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να του ευχηθεί για την εκλογή του γιου του Κυριάκου. 

Είδε Μπακογιάννη, Τζιτζικώστα και Κεραμέως την Τετάρτη
Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε τις συναντήσεις και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, είδε την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Απόστολο Τζιτζικώστα και την βουλευτή της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι συνεχάρη τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως έκανε μαζί του μια διεξοδική συζήτηση όσον αφορά στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κόμμα.

Παράλληλα, ανέφερε πως διαβεβαίωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι θα σταθεί δίπλα του στην προσπάθειά του αυτή.


Το επιτελείο και οι νέοι ρόλοι
Με αποφάσεις του, ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε  γενικό διευθυντή του κόμματος τον μηχανολόγο  - μηχανικό Νικόλαο Παπαθανάση, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος στη «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ). Διευθυντής του γραφείου ανέλαβε ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης, ενώ διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος ανέλαβες ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης.

Στο νέο οργανόγραμμα του κόμματος διακριτή θέση λέγεται ότι θα έχουν οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης (φήμες τον θέλουν ακόμη και σε ρόλο Αντιπροέδρου), Λευτέρης Αυγενάκης (είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Δένδιας (ακούγεται για πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Από τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, σε πόστα κλειδιά αναμένεται να τοποθετηθούν ο πρώην βουλευτής Κερκύρας Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος λέγεται πως προαλείφεται για επικεφαλής στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του κόμματος, καθώς και ο επικεφαλής της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει ρόλο στην επικοινωνία, ενδεχομένως  και ως εκπρόσωπος Τύπου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης