«Ανάκριση» Κατρούγκαλου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Ανάκριση» Κατρούγκαλου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος της κυβέρνησης είναι να περιοριστούν οι διαφωνίες και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί συμπαγής στη συζήτηση και στη ψηφοφορία για το ασφαλιστικό στη Βουλή

«Ανάκριση» Κατρούγκαλου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
, τα μέλη της οποίας ενημέρωσε για το ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας
Γιώργος Κατρούγκαλος. Κυρίως συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα των προτάσεων της κυβέρνησης, ενώ οι βουλευτές μετέφεραν την ανησυχία και τις προτάσεις επαγγελματικών ενώσεων. Επιπλέον αποφασίστηκε να συνεχιστεί η ενημέρωση των βουλευτών και το επόμενο διάστημα, μέχρι να κλείσει η
διαπραγμάτευση
Κλείσιμο
. Όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση αναμένει την απάντηση των Θεσμών
επί των δικών της προτάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως σε δέκα χρόνια θα έχει εξατμιστεί η προσωπική διαφορά και τότε θα υπάρχει ενιαία μεταχείριση παλιών και νέων. Επιπλέον σημείωσε πως η Τρόικα πιέζει για τα εξής: 1. βασική σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια, 2. χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης και 3. να μην αυξηθούν οι εισφορές. 

Όσον αφορά στην ενοποίηση των Ταμείων σημείωσε πως  NAT, OΓA και TΣMEΔE θα ενταχθούν στο ενιαίο, όμως θα διατηρήσουν κάποια αυτόνομα χαρακτηριστικά. Επίσης αναφέρθηκε πως για το ταμείο δημοσιογράφων γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί το αγγελιόσημο, αλλά κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο.

Πάντως σε γενικές γραμμές αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι το ύψος των εργοδοτικών εισφορών, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις θα ειναι υψηλό και γι αυτό εξετάζονται τρόποι για να περιοριστεί.

Είχαμε σήμερα μια αναλυτική εποικοδομητική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μας ενημέρωσε για την πρόταση της κυβέρνησης στους Θεσμούς σχετικά με την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός, Τάσος Πετρόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, δήλωσε μετά την συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας της ΚΟ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

H επιδίωξη μας είναι μια βιώσιμη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος στον αντίποδα των εφαρμοζόμενων πολιτικών για την κοινωνική ασφάλιση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν σε απανωτές περικοπές των συντάξεων, εξανέμισαν τα αποθεματικά των Ταμείων και οδήγησαν σε αδιέξοδο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Η πρότασή μας οικοδομείται βασισμένη στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στην εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης σε συνάρτηση με την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και στην αλληλεγγύη των γενεών, προσέθεσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης