«Νάτος, νάτος, ο πρωθυπουργός!»: Το πανηγυρικό κλίμα στο επιτελείο Μητσοτάκη σε πολλά κλικ

«Νάτος, νάτος, ο πρωθυπουργός!»: Το πανηγυρικό κλίμα στο επιτελείο Μητσοτάκη σε πολλά κλικ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου - Οι χειραψίες και οι αγκαλιές από τους υποστηρικτές και το «ψυχρό» συγχαρητήρια του ηττημένου Μεϊμαράκη - Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής στο γραφείο του με στενούς συνεργάτες

«Νάτος, νάτος, ο πρωθυπουργός!»: Το πανηγυρικό κλίμα στο επιτελείο Μητσοτάκη σε πολλά κλικ
«Από αουτσάιντερ θα αποτελέσει και πάλι την έκπληξη της αναμέτρησης», επέμεναν από το επιτελείο του
Κυριάκου Μητσοτάκη
πολύ πριν ανοίξουν οι κάλπες του δεύτερου γύρου για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
και επιβεβαιώθηκαν πλήρως, αν και όλες οι προβλέψεις έδειχναν εκλογή του
Κλείσιμο
Βαγγέλη Μεϊμαράκη


Με το κλείσιμο της κάλπης τα φώτα ήταν στραμμένα στο στρατηγείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με πλήθος κόσμου να είναι συγκεντρωμένος και στη Συγγρού για να υποδεχθεί το φαβορί της αναμέτρησης. Παρά ταύτα στη Χαλκοκονδύλη η εικόνα ήταν διαφορετική, αφού τα στοιχεία τους «τροφοδοτούσαν» με  αισιοδοξία για σημαντική επικράτηση του κ. Μητσοτάκη.

Και τελικά τα αποτελέσματα από όλη την Ελλάδα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των συνεργατών του, οι οποίοι επικαλούνταν άτυπες σφυγμομετρήσεις που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ανταποκρίσεις από διάφορες περιφέρειες της Επικράτειας και επιτόπιες δειγματοληψίες ως προς τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος. 



Μέχρι να επιβεβαιωθεί η νίκη, όσοι είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την αγωνία πέρασαν στον ενθουσιασμό μέχρι τελικά το κλίμα να γίνει πανηγυρικό, ενώ όσο κυλούσε η ώρα αρκετοί βουλευτές και φίλοι του νέου προέδρου συνέρρεαν στην Χαλκοκονδύλη, με τον κόσμο να έχει κατακλύσει το κτίριο.  Στα κατάμεστα γραφεία της Χαλκοκονδύλη έσπευσαν και οι υποστηρικτές, βουλευτές της ΝΔ, όπως οι κκ. Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Πέτρος Μαντούβαλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Λευτέρης Αυγενάκης κ.α.

Οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να χειριστούν τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αρκετό κόσμο να περιμένει εκτός κτιρίου, υπό βροχή. Μόλις κατέφθασε ο κ. Μητσοτάκης, για τις επινίκιες δηλώσεις του, έσπευσαν να τον συγχαρούν με αγκαλιές και χειραψίες, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που φώναζαν «Νάτος, νάτος, ο πρωθυπουργός!». Με αρκετή προσπάθεια, λόγω του αδιαχώρητου που επικρατούσε στις σκάλες του κτιρίου, κατάφερε να ανέβει στον 5ο όροφο για να κάνει τις πρώτες δηλώσεις ως νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση, ο οποίος έκανε λόγο για μια μεγάλη και ιστορική μέρα για την παράταξη της ΝΔ. 

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής στο γραφείο του με στενούς συνεργάτες.



Συγχαρητήρια από Σαμαρά, Καραμανλή 
Δέχθηκε τηλεφωνικά συγχαρητήρια από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή, με τους οποίο εκφράστηκε η επιθυμία να υπάρξει συνάντηση τη Δευτέρα. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί και με άλλους προηγούμενους προέδρους της «γαλάζιας» παράταξης, όπως και με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Ψυχρά» συγχαρητήρια δέχθηκε και από τον κ. Βαγγέλη Μειμαράκη, ο οποίος τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Τηλεφώνημα στον νέο πρόεδρο της ΝΔ έκανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αφού τον συνεχάρη, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να τα συναντηθούν εντός της εβδομάδας για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Μετά την ικανοποίηση της νίκης, για το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη ξεκινά σκληρή δουλειά, καθώς ο νέος πρόεδρος καλείται να λύσει κρίσιμα ζητήματα, αλλά και να οργανώσει την παρατάξη, επιλέγοντας παράλληλα τις θέσεις που θα δώσει σε στελέχη που τον στήριξαν. Επίσης, θα κληθεί να ενώσει την κοινοβουλευτική ομάδα, όπως και να σχεδιάσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης, εν όψει του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης