Κυριάκος: Την Δευτέρα η ΝΔ εκτός από ενωμένη θα είναι και ανανεωμένη

Κυριάκος: Την Δευτέρα η ΝΔ εκτός από ενωμένη θα είναι και ανανεωμένη

Η νέα μεγάλη κεντροδεξιά θα προτάξει σχέδιο εξόδου από την κρίση, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος

Κυριάκος: Την Δευτέρα η ΝΔ εκτός από ενωμένη θα είναι και ανανεωμένη
Ξημερώνει νέα μέρα για την Νέα Δημοκρατία
και την Ελλάδα, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος
Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Κυριακής στην Κηφισιά, όπου έφτασε συνοδευόμενος από τον μεγάλο γιο και καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους.

Κλείσιμο
Ο κύριος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους Νεοδημοκράτες «που προσέρχονται και σήμερα μαζικά να ψηφίσουν
». Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, χωρίς καμία καθυστέρηση, τόνισε και ζήτησε από όσους δεν έχουν πάει ακόμα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, να το κάνουν. 

«Την Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι μόνο ενωμένη, θα είναι και ανανεωμένη
», τόνισε και κατέληξε: «Η νέα μεγάλη κεντροδεξιά θα προτάξει σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Ο κύριος Μητσοτάκης έφτασε στο εκλογικό τμήμα με τον μεγάλο του γιο:


Μετά από 3,5 μήνες σκληρού προεκλογικού αγώνα, η μονομαχία για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας απόψε τελειώνει και τα επιτελεία των δύο υποψηφίων  δίνουν τη μάχη - μέχρι και το τελευταίο λεπτό - για την προσέλκυση ψηφοφόρων. Από το στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη δηλώνουν  εξαιρετικά αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα των εκλογών και εκφράζουν την πεποίθηση πως θα είναι ο νικητής της, διότι υποστηρίζουν ότι το ρεύμα είναι με την υποψηφιότητα του.  

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει την αισιοδοξία του στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με την ελπίδα να «κληρονομήσει» τα ποσοστά του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και προσβλέποντας σε μετακινήσεις ψηφοφόρων από το στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη. Αδύναμο σημείο αποτελεί η επαρχία, αλλά και ο φόβος χαμηλού ποσοστού προσέλευσης.  



Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε από αουτσάιντερ να διεκδικεί την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αν και ο τέως πρόεδρος κ. Μεϊμαράκης μπήκε ως φαβορί στην τελική ευθεία της κούρσας, έχοντας παράλληλα τη  στήριξη της «καραμανλικής» πτέρυγας. Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι είναι το αουτσάιντερ που θα αποτελέσει και πάλι την έκπληξη της αναμέτρησης, ελπίζοντας να λειτουργήσει υπέρ του η συμπαράσταση του κ. Γεωργιάδη και η ουδέτερη στάση του κ. Τζιτζικώστα. 

Μιλώντας το Σάββατο στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της εκλογής και απευθυνόμενος στους Νεοδημοκράτες, ζήτησε να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, ανεξαρτήτως της προτίμησής τους στον α’ γύρο.Ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα ενότητας στη Νέα Δημοκρατία, αφού είναι βέβαιος πως τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μεϊμαράκης μπορούν να τη διασφαλίσουν. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανησυχεί πολύ αν εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε πως έχει την αίσθηση πως πολλές φορές το κόμμα βρίσκεται σε «κώμα». «Από τη Δευτέρα χτίζουμε την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που σύντομα θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως θεωρεί τον εαυτό του ως τον καταλληλότερο για να ηγηθεί της παράταξης και να εκφράσει πολίτες που σήμερα αισθάνονται «πολιτικά ορφανοί».



Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Σήμερα ξημερώνει μια νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους Νεοδημοκράτες οι οποίοι προσέρχονται και σήμερα μαζικά στην κάλπη για να επιλέξουν τον νέο αρχηγό. Όπως βλέπετε η διαδικασία διεξάγεται ομαλά, χωρίς καμία καθυστέρηση. Θέλω να ζητήσω από όσες και όσους δεν έχουν ασκήσει ακόμα το εκλογικό τους δικαίωμα να το κάνουν. 

Τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι απλά ενωμένη, θα είναι και ανανεωμένη και η νέα μεγάλη Κεντροδεξιά θα μπορέσει να προτάξει σύντομα ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ
».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης