Αναστασιάδης: Τελευταία Θεοφάνεια μακριά από τις πατρογονικές εστίες

Αναστασιάδης: Τελευταία Θεοφάνεια μακριά από τις πατρογονικές εστίες

Από του χρόνου, όλοι οι Κύπριοι να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα σε όλη την Κύπρο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, ευχήθηκε ο Κύπριος πρόεδρος

Αναστασιάδης: Τελευταία Θεοφάνεια μακριά από τις πατρογονικές εστίες
Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου
, ώστε οι πολίτες αυτού του τόπου να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες, έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,
Νίκος Αναστασιάδης.

Κλείσιμο
Μιλώντας μετά τον καθαγιασμό των υδάτων στην Αγία Νάπα, ο Κύπριος Πρόεδρος, τόνισε ότι, η ελληνοκυπριακή
πλευρά αγωνίζεται και επιμένει με πείσμα για ενεργότερη εμπλοκή της
Ευρωπαϊκής Ένωσης και του διεθνούς παράγοντα προς την κατεύθυνση της Τουρκίας
, ώστε να επιτευχθεί η αποκατάσταση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους Κυπρίους, για να μπορούν με ασφάλεια και ειρήνη να διακινούνται και να εγκαθίστανται σε όλο το νησί.

Έχουμε καθήκον, ανέφερε, να εργαστούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  ευχήθηκε όπως βοηθήσει ο Θεός, ώστε από του χρόνου, όλοι οι Κύπριοι να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα σε όλη την Κύπρο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.



Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ευχήθηκε να είναι η τελευταία χρόνια που ο Κυπριακός λαός δεν μπορεί να γιορτάσει ελεύθερα στις πόλεις και τα χωριά του. Είθε ο Θεός, είπε, να φωτίσει τους ισχυρούς της γης επιτέλους να πιέσουν εκείνους που πρέπει, ώστε να τερματισθεί αυτή η τραγωδία του λαού μας, ο οποίος για περισσότερο από μισό αιώνα, βρίσκεται σε μια εθνική αναστάτωση.

Ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο, τονίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία ευρισκόμενη ενώπιον τόσων προβλημάτων, οφείλει να ενωθεί ολόκληρη και στόχος της να είναι η ελευθερία της πατρίδας μας.
Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη, τον διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα είναι δίπλα του, συμπαραστάτης και θα του δίδει θάρρος να αντέχει τις πιέσεις, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να δημιουργηθεί ένα σωστό κράτος, το οποίο να υπηρετεί όλους τους πολίτες του.

Είθε, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου  Χρυσόστομος, ο Θεός να σας βοηθήσει επί των ημερών σας και του χρόνου ο λαός να γιορτάσει σε όλη την Κύπρο από τον Απόστολο Ανδρέα μέχρι την Πάφο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης