Φόβοι στην κυβέρνηση ότι θα επανέλθει το ζήτημα αποπομπής της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Φόβοι στην κυβέρνηση ότι θα επανέλθει το ζήτημα αποπομπής της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Ανησυχία στο Μαξίμου για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις στο προσφυγικό - Εκτιμούν ότι υπάρχει παραπληροφόρηση όσον αφορά στις προτεινόμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό

Φόβοι στην κυβέρνηση ότι θα επανέλθει το ζήτημα αποπομπής της Ελλάδας από τη Σένγκεν
Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα και με αντικείμενο το
προσφυγικό και τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι πολιτικές εξελίξεις εν όψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα
Κλείσιμο
για το ασφαλιστικό, οι προτεραιότητες στην οικονομία, οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και ζητήματα δημόσιας διοίκησης.

Στο Μαξίμου, εκτός από τους υπουργούς που συνήθως μετέχουν στη σύσκεψη για τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, βρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Η κυβέρνηση δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχη για τα όσα συμβαίνουν εσχάτως σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με το προσφυγικό και τον κίνδυνο να επανέλθει το θέμα της εξόδου της χώρας μας από τη Σένγκεν.

Ως προ το ασφαλιστικό, το Μαξίμου θεωρεί ότι υπάρχει σκοπίμως μία παραπληροφόρηση για τις ακριβείς επιπτώσεις των ρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση σε συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Εξ ου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εξαπέλυσε το πρωί νέα επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης, προς την οποία η κυβέρνηση θα εντείνει την πίεση και θα την θέσει προ της προκλήσεως να συμμετάσχει σε ένα εθνικό μέτωπο προστασίας των συντάξεων από τις ενδεχόμενες και αναμενόμενες απαιτήσεις των δανειστών για μειώσεις.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης