Πλακιωτάκης: Ανήθικο το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση εμπαίζει το λαό

Η κυρία Γεροβασίλη να απαντήσει για τις 9 υποσχέσεις που δεν υλοποίησε η κυβέρνηση Τσίπρα, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ

Πλακιωτάκης: Ανήθικο το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση εμπαίζει το λαό
Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας
δια του μεταβατικού προέδρου της
Γιάννη Πλακιωτάκη στα όσα υποστήριξε νωρίτερα με δήλωσή της η
Όλγα Γεροβασίλη
Κλείσιμο
ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
.

Αφού μιλά για εμπαιγμό του λαού και δηλώσεις που προκαλούν θυμηδία, χαρακτηρίζοντας το ασφαλιστικό
«άδικο και ανήθικο» καθώς, όπως σημειώνει «προβλέπει μειώσεις -μέσα από νέο υπολογισμό- σε όλες τις συντάξεις, που φτάνουν έως και το 35%», στη συνέχεια ο κ. Πλακιωτάκης απαριθμεί εννέα υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του που δεν υλοποίησαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Θα συνιστούσαμε στον κ. Τσίπρα και την κα Γεροβασίλη, αν επιθυμούν πραγματικά την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για το ασφαλιστικό να χαμηλώσουν τους τόνους και να είναι πιο προσεκτικοί όταν ασκούν κριτική στη Νέα Δημοκρατία» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Τα όσα υποστήριξε η κα Γεροβασίλη σχετικά με τα περί μη μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων και της προοπτικής των συνταξιούχων, μόνο θυμηδία προκαλούν.   

Η κα Γεροβασίλη πιστή στη γραμμή του κ. Τσίπρα, εμπαίζει τον ελληνικό λαό, λέγοντάς του λόγια χωρίς αντίκρισμα και για εσωτερική κατανάλωση.

Θα της θυμίσουμε, ότι τον τελευταίο χρόνο, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, πολλές φορές δεσμεύτηκαν απέναντι στον ελληνικό λαό και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Καλό θα είναι, η κα Γεροβασίλη πριν κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για τη πολιτική της, να απαντήσει στον ελληνικό λαό γιατί ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του:

Δεν έσκισαν το μνημόνιο ακόμη, όπως είχαν υποσχεθεί;

Γιατί δεν έδιωξαν ακόμη τους κακούς Τροϊκανούς και συναντώνται τακτικά μαζί τους στις σουίτες του Χίλτον;

Γιατί δεν κατήργησαν ακόμη τον ΕΝΦΙΑ;

Γιατί έκλεισαν οι τράπεζες, ενώ δεσμεύονταν για το αντίθετο;

Γιατί εφαρμόστηκαν τα capital controls, ενώ δεσμεύονταν ότι ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο;

Γιατί απελευθέρωσαν τους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας, ενώ δεσμεύονταν ότι δε θα επιτρέψουν να πάει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη;

Γιατί έδωσαν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια των ξένων funds;

Γιατί δεν έχουν δώσει ακόμη τη 13η σύνταξη όπως υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό;

Γιατί δεν επανέφεραν ακόμη τον κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ;

Δυστυχώς, για το κ. Τσίπρα και τα στελέχη της κυβέρνησής του, η πραγματικότητα μαρτυρά την αλήθεια και αποδεικνύει τη γύμνια της πολιτικής τους.

Ενώ, η κυβέρνηση ταυτίστηκε πλήρως με τους δανειστές, έχει το θράσος να καταγγέλλει άλλους για όσα η ίδια διαπράττει.

Η αλήθεια είναι ότι το άδικο και το ανήθικο σχέδιο για το Ασφαλιστικό, που παρουσίασε η συγκυβέρνηση, προβλέπει μειώσεις -μέσα από νέο υπολογισμό- σε όλες τις συντάξεις, που φτάνουν έως και το 35%.

Επιπλέον, μειώνει ακόμη περισσότερο τη σύνταξη που θα πάρουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις εισφορές τους, γεγονός που πλήττει την απασχόληση, φουντώνει την αδήλωτη εργασία και τελικά υπονομεύει το ασφαλιστικό σύστημα.

Θα συνιστούσαμε στον κ. Τσίπρα και την κα Γεροβασίλη, αν επιθυμούν πραγματικά την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για το ασφαλιστικό να χαμηλώσουν τους τόνους και να είναι πιο προσεκτικοί όταν ασκούν κριτική στη Νέα Δημοκρατία.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία με τη πολιτική της διαχρονικά, είναι το κόμμα που κράτησε ζωντανό το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και έδωσε προοπτική στους Έλληνες ασφαλισμένου
ς». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης