Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αναξιόπιστος ο Τσίπρας, θα καταρρεύσει»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αναξιόπιστος ο Τσίπρας, θα καταρρεύσει»

Ερωτήθη αν μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ να απαντά φυσικά καταφατικά, δεσμευόμενος μάλιστα πως σε περίπτωση νίκης του, η ΝΔ θα ανασυγκροτηθεί πολύ γρήγορα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αναξιόπιστος ο Τσίπρας, θα καταρρεύσει»
Στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του «Σκάι» βρέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
,
Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλείσιμο
«Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Βαγγέλη και την οικογένειά του», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο «χαμό» της αδερφής του αντιπάλου του στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη
.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε αν μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ να απαντά φυσικά καταφατικά, δεσμευόμενος μάλιστα πως σε περίπτωση νίκης του, η ΝΔ θα ανασυγκροτηθεί πολύ γρήγορα, αλλά και θα προηγείται σε δύο μήνες του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά.

«Πολιτική με ψέματα και λαϊκισμό θα σταματήσουμε να κάνουμε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, που συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης με τον Αλέξη Τσίπρα. «Είναι αναξιόπιστος, χρησιμοποιεί την συναίνεση α λα καρτ και δεν πρόκειται να συναινέσω με τον κ. Τσίπρα όσο προχωρεί σε παρεμβάσεις στην Παιδεία που ακυρώνουν μεταρρυθμίσεις ετών. Κατεδαφίζει τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και εμείς δεκανίκι δεν θα γίνουμε».


Σε τρεις μήνες μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται σίγουρος πως θα μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση προκήρυξης εκλογών. «Δεν είχα στήριξη από τους παραδοσιακούς μηχανισμούς της ΝΔ, δεν είχα στήριξη από άλλους βουλευτές και πολλοί πίστευαν ότι δε θα μπορούσα να είμαι στον δεύτερο γύρο».

«Οποιοσδήποτε κι αν κερδίσει, είτε εγώ είτε ο Βαγγέλης, η ΝΔ θα είναι ενωμένη την επόμενη μέρα», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα μπει σε καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δείχνοντας ωστόσο έτοιμος για σκληρή σύγκρουση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τις δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκης πως εκείνος ανέβηκε "σκαλί-σκαλί" τις βαθμίδες της παράταξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως στην πρώτη του εκλογή ήταν πλεονέκτημα το όνομα "Μητσοτάκης", ωστόσο από εκεί και πέρα ξεκαθαρίζει πως αυτό δεν τον βοήθησε.

Ο «Καραμανλής»


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα όσα λέγονται για «καραμανλικό» και «μητσοτακικό» μπλοκ, τόνισε πως αυτό χαρακτηρίζει τον 20ό και όχι τον 21ο αιώνα, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Οι πολίτες περιμένουν από τη ΝΔ ρεαλιστικές λύσεις. Με τον Κώστα Καραμανλή έχω μια πολύ καλή σχέση, τον συμβουλεύομαι, τον επισκέπτομαι συχνά και δεν πρέπει να διχάσουμε τη ΝΔ».

«Εξάλλου θυμίζω ότι ο Κων/νος Μητσοτάκης έφερε τη ΝΔ στο 47%. Για να ξαναγίνουμε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ο παραδοσιακός δεξιός ψηφοφόρος πρέπει να αισθάνεται το ίδιο άνετος με τον μετριοπαθή κεντρώο», συνέχισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, για να κλείσει στέλνοντας "μήνυμα" εκλογών!

«Οι 400.000 πολίτες που ψήφισαν, απαιτούν από τη ΝΔ να είναι ενωμένη. Ο κ. Τσίπρας πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με τα ψέματα που είπε. Εκτιμώ ότι θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις εντός του 2016 και η Νέα Δημοκρατία θα είναι έτοιμη», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης