Μητσοτάκης: «Οι θέσεις μου για ένα μικρότερο Κράτος, ώστε να μειώσουμε φόρους, είναι πλειοψηφικές»

Μητσοτάκης: «Οι θέσεις μου για ένα μικρότερο Κράτος, ώστε να μειώσουμε φόρους, είναι πλειοψηφικές»

«Ο δεύτερος γύρος είναι μια εκλογή που ξεκινάει από το μηδέν», δηλώνει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ που θεωρεί ότι θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί εάν άνοιγε τη διαδικασία, αλλά «αυτή τη στιγμή είναι 50 – 50»

Μητσοτάκης: «Οι θέσεις μου για ένα μικρότερο Κράτος, ώστε να μειώσουμε φόρους, είναι πλειοψηφικές»
Την ανάγκη να επικρατήσει ήπιο κλίμα στην αντιπαράθεση για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας
προκρίνει ο
Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν απαντά στις επιθέσεις που δέχθηκε από τον ανθυποψήφιο του
Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Κλείσιμο


«Θα αποφύγω οποιοδήποτε προσωπικό χαρακτηρισμό, δεν θα ανεβάσω τους τόνους» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. «Απαντώ πολιτικά διότι θέλω να διασφαλίσω ένα πολιτισμένο κλίμα», πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84». 

Μιλώντας για τον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης που θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου, υποστήριξε ότι «είναι μια εκλογή που ξεκινάει από το μηδέν», καθώς επίσης και ότι εάν άνοιγε η διαδικασία θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. «Αυτήν τη στιγμή θεωρώ ότι είναι 50 – 50», δήλωσε. 

Πρόσθεσε ότι θα κάνει συζήτηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, σπεύδοντας, ωστόσο, και προς απάντηση των βολών που δέχθηκε από τον κ. Μητσοτάκη να διευκρινίσει: «Δεν κάνω συναλλαγές και δεν ανταλλάσσω στήριξη με αξιώματα. Δεν έχω κάνει συμφωνίες για να έχω την ελευθερία την επόμενη μέρα να κάνω αξιοκρατικές επιλογές».

«Αγωνίστηκα για την ανοιχτή διαδικασία και θεωρώ κέρδος για τη Νέα Δημοκρατία σε μια εποχή πολιτικής απαξίωσης 400.000 άνθρωποι να στηθούν στις ουρές», συμπλήρωσε υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μεϊμαράκης ήταν υπέρμαχος μιας πιο κλειστής διαδικασίας». 

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα που οφείλει να μπορεί να συνθέτει». Και «ο επόμενος αρχηγός για να μπορέσει να συνθέσει πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές στη Νέα Δημοκρατία που θα την κάνουν να λειτουργεί με κανόνες εσωκομματικής δημοκρατίας». 

Υπογραμμίζοντας την πεποίθησή του ότι εκφράζει το πλειοψηφικό ρεύμα στη Νέα Δημοκρατία και «δεν είμαι σε καμία περίπτωση συνιστώσα», είπε ότι ως προσωπικό του στοίχημα θεωρεί την ανάγκη να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και γι΄αυτό «δεν έκρυψα τις πολιτικές μου θέσεις και δεν συντάχθηκα με δημοσκοπικά ρεύματα».

Ανέφερε ότι «είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία» οι θέσεις του τόσο για τον εκσυγχρονισμό της Νέας Δημοκρατίας, όσο και «για ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό Κράτος, ώστε να μειώσουμε φόρους». Αλλά σημείωσε ότι δεν ξέρει αν θα μπορέσει να πείσει τη Νέα Δημοκρατία να μειωθούν στους 200 οι βουλευτές. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, ότι θα επιμείνει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στο σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. 

Για το σύμφωνο συμβίωσης και τη θετική ψήφο που έδωσε στην επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια, είπε ότι «ήταν μια πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών». Εξέφρασε ωστόσο σεβασμό προς τις διαφοροποιήσεις, λέγοντας ότι αν ήταν Πρόεδρος «δεν θα έθετα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας αλλά θα προσπαθούσα να πείσω την Κ.Ο.».

Αναφερόμενος, τέλος, στις σχέσεις με την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πίσω στα θέματα της Παιδείας και ζητήματα της δημόσιας διοίκησης δεν θα παράσχουμε στήριξη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης