Η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε ομόφωνα το κράτος της Παλαιστίνης

Η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε ομόφωνα το κράτος της Παλαιστίνης

Τον πρόεδρο Αμπάς υποδέχθηκαν ο Νίκος Βούτσης και ο Αλέξης Τσίπρας - O Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε την ευαρέσκειά του παλαιστινιακού λαού και πρόσθεσε πως «αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο δικό μας σπίτι, στον οίκο της Ελληνικής Δημοκρατίας»

Η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε ομόφωνα το κράτος της Παλαιστίνης
Ομόφωνα ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής
το ψήφισμα για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους παρουσία του προέδρου της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς και του έλληνα πρωθυπουργού
Αλέξη Τσίπρα.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, ο κ. Αμπάς, κατά την υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση
, εξέφρασε την ευαρέσκειά του παλαιστινιακού λαού για την αναγνώριση της ελληνικής Βουλής και πρόσθεσε πως «αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο δικό μας σπίτι, στον οίκο της Ελληνικής Δημοκρατίας, σας ευχαριστούμε πολύ και πρώτα ο Θεός θα ακολουθήσουν κι άλλα βήματα για την σύσφιξη των στενών σχέσεων του ελληνικού και παλαιστινιακού λαού».

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης δώρισε συλλογή με έργα των μεγαλύτερων ελλήνων ζωγράφων ενώ ο κ. Αμπάς λεύκωμα απο τους Ιερούς Ναούς Αναστασεως και Γεννήσεως του Χριστού.



Η απόφαση αναφέρεται στην σταθερή προσήλωση στην ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, στη βάση του ψηφίσματος της 29ης Νοεμβρίου του 2012 του ΟΗΕ, με το οποίο αναγνωρίζεται η Παλαιστίνη με καθεστώς μη μέλους, και ενεκρίθη από πολλά κοινοβούλια της ΕΕ, καθώς και του ψηφίσματος του 2014, στο οποίο διαπιστώνεται με ανησυχία η διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και η κλιμάκωση της έντασης, εξαιτίας της συνέχισης της εποικιστικής δραστηριότητας των Ισραηλινών και υπογραμμίζεται η ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων εντός αμοιβαίως αναγνωρισμένων κρατών.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών», επισημαίνοντας ότι η διεθνής αναγνώριση κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους θα συμβάλλει στην ειρήνευση στην περιοχή.

Εισερχόμενος στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, αντήλλαξε ιδιαίτερη χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.



Αμέσως μετά, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος μίλησε σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, υπό την προεδρία του πρώτου αντιπροέδρου του Σώματος, Αναστασίου Κουράκη.

Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Αμπάς με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

«Η επίσκεψή σας θα συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην ενίσχυση των ιστορικών δεσμών των δύο λαών μας όσο και στην κοινή μας προσπάθεια για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις τους με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης