Τσίπρας: Αρνητικοί οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί για την Ελλάδα

Τσίπρας: Αρνητικοί οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί για την Ελλάδα

Η Ελλάδα, μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο, καταφέρνει να υπερασπίζεται το δίκιο της, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός

Τσίπρας: Αρνητικοί οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί για την Ελλάδα
Το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν και την καλύτερη των διαθέσεων για την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ελλείψεις στη φύλαξη των συνόρων και στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Αλέξης Τσίπρας
.

Και αυτό, καθώς στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της διήμερης
Συνόδου Κορυφής
Κλείσιμο
της ΕΕ
, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται εις βάρος της Ελλάδας, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα μας εξακολουθεί να πετυχαίνει τους στόχους της.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στις Βρυξέλλες ελήφθησαν θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας. Η Ελλάδα, είπε, παρότι βρίσκεται σε δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς συσχετισμούς, πετυχαίνει να υπερασπίζεται το δίκιο και τις αξίες της, όπως η αλληλεγγύη, η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή.

Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για την Ευρώπη, γεμάτη κρίσεις και αναταράξεις, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, για να εκφράσει την πίστη του ότι «βάλαμε και εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για αλλαγή κατεύθυνσης στην Ευρώπη».

Ευχήθηκε, δε, η νέα χρονιά, να είναι χρονιά ανατροπών και αλλαγών σε προοδευτική κατεύθυνση.

Σημειωτέον, ότι μετά την Άνγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Η πλήρης δήλωση Τσίπρα

Ήταν ένα διήμερο με θετικες αποφασεις για τις θεσεις της χωρας μας. Η Ελλαδα, μέσα σε ενα δυσκολο πεδιο, σε αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαίνει να υπερασπιζεται τοσο το δικιο της οσο ομως και ευρύτερες πανανθρωπινες αξιες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχης. Η χρονιά που φευγει ήταν μια πολύ δύσκολη χρονια για την Ευρώπη, μια χρονια μεγαλων κρισεων και αναταραξεων. Σ' αυτες τις δύσκολες συνθηκες, τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, νομιζω οτι βαλαμε και εμεις καθοριστικα το μπόλι μας για τη μεγαλη αναγκαια αλλαγη στην Ευρώπη, για αλλαγη κατευθυνσης. Ελπίζω και εύχομαι αυτο το μπολι να καρποφορησει την επόμενη χρονιά. Τα επομενα χρονια. Αλλα ιδιαίτερα ελπίζω η επόμενη χρόνια, μετα την προηγούμενη, που ηταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων, να είναι χρονιά ανατροπων και αλλαγων σε προοδευτικη και κοινωνικη κατεύθυνση, προκειμένου η Ευρωπη να ξαναβρει τον προσανατολισμο της και τις συντηρητικές της αξιες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης