Πελεγρίνης: Θα ξεπεράσετε και τον Τσάτσο - Παυλόπουλος: Μπορείτε να προσφέρετε στην Παιδεία

Πελεγρίνης: Θα ξεπεράσετε και τον Τσάτσο - Παυλόπουλος: Μπορείτε να προσφέρετε στην Παιδεία

Τον σεβασμό τους ο ένας για τον άλλο διατύπωσαν οι δύο άντρες στο ραντεβού τους

Πελεγρίνης: Θα ξεπεράσετε και τον Τσάτσο - Παυλόπουλος: Μπορείτε να προσφέρετε στην Παιδεία
Ανταλλαγή φιλοφρονήσεων έκαναν σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Ακολουθεί ο διάλογος των δύο αντρών:

Κλείσιμο
Πελεγρίνης:
Είμαι πολύ χαρούμενος που σας βλέπω ξανά, και να ευχαριστήσω για την αποδοχή του αιτήματός μου να σας συναντήσω, να σας ενημερώσω για θέματα της αρμοδιότητός μου και να σας πω ένα σχόλιο. Λένε ότι η ζωή κάνει κύκλους. Πριν από 35 χρόνια το αξίωμα που κατέχετε εσείς, το λάμπρυνε κάποιος άλλος, Ακαδημαϊκός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου και αυτός όπως εσείς, με δημοκρατικό ήθος όπως εσείς, ευγένεια και κυρίως οικειότητα προς τους γύρω: Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος.

Εύχομαι, είμαι πεπεισμένος μάλλον, ότι θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του αξιώματός σας και να ξεπεράσετε τον προ-προ-προκάτοχό σας.

Παυλόπουλος: Ευχαριστώ πολύ. Μιας και το 2016 είναι έτος Αριστοτέλους, θέλω να τονίσω ότι ο Κωνσταντίνος Τσάτσος ήταν κατά βάση Πλατωνιστής. Αλλά νομίζω ότι μας δίνεται η ευκαιρία, όχι να αντιπαρατεθούμε με το παρελθόν - γιατί δεν πρέπει κανείς να το βλέπει ποτέ έτσι- αλλά να δούμε, ιδίως κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, την τεράστια σημασία που είχε η Αρχαία Ελληνική σκέψη, ο Αριστοτέλης γενικότερα , στην πορεία του πνεύματος της Δύσης. Κάτι το οποίο το ξαναβρίσκουμε σήμερα. Φαινόταν να έχει ξεχαστεί. Το ξαναβρίσκουμε σήμερα, γιατί η επικαιρότητα της σκέψης του Αριστοτέλους σε όλα τα πεδία του επιστητού στα οποία ο Αριστοτέλης είχε γράψει και είχε ασχοληθεί, αυτή η επικαιρότητα εκπλήσσει.

Δεν πρέπει όμως να εκπλήσσει. Θεωρώ όμως ότι τώρα ξαναβρίσκουμε τις ρίζες του Πολιτισμού μας. Και τις βρίσκουμε σε μια εποχή, που η Δύση και η Ευρώπη, τοποθετούν και πάλι τον Άνθρωπο στο κέντρο όχι μόνο της Φιλοσοφίας τους, αλλά και της Πολιτικής τους. Και νομίζω ότι σ΄αυτό το αντικείμενο, ιδίως στο Υπουργείο Παιδείας, μπορείτε να συνεισφέρετε πολλά. Και θα είμαι στη διάθεσή σας.

Πελεγρίνης: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης