Βασίλης Οικονόμου: Πονάω, αλλά δεν κλείνομαι σπίτι, θα είμαι στη Βουλή

Βασίλης Οικονόμου: Πονάω, αλλά δεν κλείνομαι σπίτι, θα είμαι στη Βουλή

Με μπουνιά με έριξαν από την καρέκλα και έπεσαν από πάνω μου δέκα άτομα γρονθοκοπώντας με, λέει στο protothema.gr για τις δραματικές στιγμές που έζησε - Φεύγοντας μου φώναξαν να μην ξαναπάω γιατί θα με εκτελέσουν - Ζω και εργάζομαι στα Εξάρχεια δέκα χρόνια, ξαφνικά μου επιτίθενται, λέει ο βουλευτής της ΝΔ - Μπουκώρος (ΝΔ): Ελπίζουμε να μην τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει συνήγορο για τους δράστες

Βασίλης Οικονόμου: Πονάω, αλλά δεν κλείνομαι σπίτι, θα είμαι στη Βουλή
«Είχα πέσει στο πάτωμα, από πάνω μου ήταν καμιά δεκαριά άτομα και με χτυπούσαν λυσσαλέα με μπουνιές και κλωτσιές». Ο Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλά στο protothema.gr και περιγράφει καρέ καρέ την επίθεση που δέχτηκε χθες το βράδυ, στα Εξάρχεια. 


«Βρισκόμουν στο εστιατόριο και έτρωγα μαζί με άλλα δυο άτομα, ξαφνικά από το πουθενά, χωρίς να καταλάβω με πλησιάζει ένας άνδρας περίπου δυο μέτρα με κουκούλα και μου λέει είσαι ο Οικονόμου; Του λέω ναι και πριν προλάβω να ολοκληρώσω μου ρίχνει μια δυνατή μπουνιά στο κεφάλι και πέφτω από την καρέκλα στο πάτωμα. Πριν προλάβω να συνέλθω αφού το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που ζαλίστηκα, συνειδητοποιώ πως έχουν μαζευτεί γύρω μου τουλάχιστον δέκα άτομα με κουκούλες και κράνη με κλωτσούν και μου ρίχνουν μπουνιές σε όλο μου το σώμα». 

Ο βουλευτής μη μπορώντας να αντιδράσει προσπαθούσε να καλύψει το κεφάλι του, ενώ οι θαμώνες του μαγαζιού τρομοκρατημένοι δεν μπορούσαν να τον σώσουν. 
Κλείσιμο

«Κάποια στιγμή σταμάτησαν να με χτυπούν και φεύγοντας άρχισαν να μου πετούν ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και ό,τι έβρισκαν πάνω στα τραπέζια. Φεύγοντας μου φώναξαν, αν ξαναπατήσεις στα Εξάρχεια θα σε εκτελέσουμε». 

Ο κ. Οικονόμου μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. «Δεν μπορώ να καταλάβω, ο κ. Τσίπρας νομοθετέι και η αντιπολίτευση τρώει ξύλο. Μια ο Κουμουτσάκος τώρα εγώ τι να πω αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για τα μνημόνια η αντιπολίτευση γρονθοκοπείται». 

Ο κ. Οικονόμου είπε στο protothema.gr πως ποτέ δεν είχε ζήσει παρόμοιο περιστατικό, ενώ εξηγεί πως στα Εξάρχεια ζει και εργάζεται πάρα πολλά χρόνια. «Δεν ήμουν επισκέπτης στα Εξάρχεια, είναι η ζωή μου εκεί. Πιο πάνω από το μαγαζί έχω το γραφείο μου, είμαι στα Εξάρχεια πάνω από δέκα χρόνια, κάθε μέρα είμαι εκεί και δεν είχα κανένα πρόβλημα τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν να μου βγάλουν διαταγή απαγόρευσης και με ξύλο. Εκτός από κουκούλες φορούσαν και γάντια για να μην αφήσουν ίχνη, αλλά αυτά τα γάντια βοήθησαν στα χτυπήματα ώστε να έχω λιγότερο πόνο». 

Η σημερινή ημέρα βρίσκει τον κ. Οικονόμου στο σπίτι του, ενώ θα πάει και στη Βουλή αφου όπως είπε δεν μπορούσε να μην πάει στο κοινοβούλιο:  «Πονάω αλλά δεν μπορώ να κάτσω σπίτι θα πάω και στη Βουλή και στο γραφείο μου».

Μπουκώρος (ΝΔ): Ελπίζουμε να μην τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει συνήγορο για τους δράστες
Αιχμές για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους αντιεξουσιαστές και, ειδικότερα, με τους δράστες της βίαιης επίθεσης, το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, κατά του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, άφησε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος.

Σε ένα σαφές «καρφί» για τη δράση του υπεύθυνου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Λάμπρου, η οποία αποκαλύφθηκε μέσα και από τα δημοσιεύματα του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», ο κ. Μπουκώρος είπε, εξερχόμενος του Ερυθρού Σταυρού, όπου επισκέφθηκε τον τραυματία βουλευτή: «Καταδικάζουμε την επίθεση που είναι η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα εναντίον βουλευτών της ΝΔ, με τη μόνη διαφορά ότι οι δράστες προέρχονται από διαφορετική ιδεολογική κατεύθυνση. Ελπίζουμε να μην τρέχει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να βρει έναν καλό συνήγορο υπεράσπισης των δραστών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης