ΝΔ: Βαριά καραμανλική σκιά στον δρόμο προς τις κάλπες

Αναταραχή από τις διαρροές για εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού στην κούρσα για την ηγεσία - Αντιδράσεις από Άδωνι, Κυριάκο και Τζιτζικώστα- Iκανοποίηση από Μεϊμαράκη που επισημαίνει ότι ο Σαμαράς στηρίζει άλλους - Δεν σπάει τη σιωπή του ο ίδιος ο Καραμανλής

ΝΔ: Βαριά καραμανλική σκιά  στον δρόμο προς τις κάλπες
Υπό τη βαριά σκιά των μη διαψευδόμενων διαρροών περί στήριξης της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, πορεύεται η
Νέα Δημοκρατία προς τις κάλπες της Κυριακής για την ανάδειξη αρχηγού.
Κλείσιμο

Η έμμεση εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού προκαλεί αναταραχή, καθώς οι τρεις άλλοι υποψήφιοι αντιδρούν με έντονο τρόπο από τη μια αμφισβητώντας την βασιμότητα των διαρροών και από την άλλη ζητώντας να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση, κάτι, ωστόσο, που δεν συμβαίνει, καθώς ο κ.
Καραμανλής δεν σπάει τη σιωπή του.  

«Αν ο κ. Καραμανλής στηρίζει τον κ. Μεϊμαράκη, είναι καλό να βγει να το πει δημόσια, όσο δεν το λέει δημόσια, θεωρώ ότι δεν το λέει καθόλου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα προβλήματα με τους πρώην πρωθυπουργούς αρχίζουν όταν αρχίζουν άλλοι να μιλάνε για λογαριασμό τους», συμπλήρωσε.  

Σε αντίστοιχο πνεύμα και ο Άδωνις Γεωργιαδης στράφηκε κατά του Ευριπίδη Στυλιανίδη, τόσο επειδή εμφανίζεται ως εκφραστής των απόψεων του τέως πρωθυπουργού, όσο και για την παρουσία την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τον επίσης υποστηρικτή του κ. Μεϊμαράκη, πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, στην πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου. «Όσοι πραγματικά σέβονται τον Κώστα Καραμανλή θα πρέπει να τον προστατεύουν», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης που επίσης  αμφισβήτησε τη φημολογούμενη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού προς τον κ. Μεϊμαράκη. 

«Ο Κώστας Καραμανλής όταν θέλει να πει κάτι, το λέει ευθέως και όχι μέσω διαρροών», υποστήριξε, από την πλευρά του, ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας, αμφισβητώντας κι εκείνος τις διαρροές, καθώς, όπως λένε συνεργάτες του, γίνονται από συγκεκριμένους ανθρώπους που βρίσκονται στον κύκλο άλλων υποψηφίων».

Μεϊμαράκης: Ο Σαμαράς δείχνει να μη με στηρίζει
Στον αντίποδα, ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη στήριξη που παράσχει στην υποψηφιότητα του ο πρώην πρωθυπουργός. «Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ο Κώστας Καραμανλής έχει αφήσει να εννοηθεί ότι με στηρίζει», δήλωσε. «Αυτό δεν έγινε τώρα. Από την πρώτη στιγμή έλεγε στους συνομιλητές του ότι "η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι η καλύτερη"», συμπλήρωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (στον «Αθήνα 9.84») το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε το δικαίωμα των προέδρων της ΝΔ να εκφράζουν προτίμηση, αλλά ερωτώμενος σε μεταμεσονύκτια εκπομπή («Ανατροπή» στο Mega) αν έχει συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα με τον πρώην πρωθυπουργό, απάντησε: «Δεν έχω κάνει σχετική συζήτηση με τον κ. Καραμανλή, αλλά και να είχα κάνει δεν θα το έλεγα».

Αναφερόμενος στον έτερο πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «δείχνει να μη με υποστηρίζει», καθώς επίσης και ότι έδειξε στην αρχή να υποστηρίζει τον κ. Τζιτζικώστα και εν συνεχεία τον κ. Γεωργιάδη. 
Αν και επέμεινε ότι ένας από τους λόγους που παραιτήθηκε από τη θέση του μεταβατικού ήταν επειδή θεώρησε ότι, εκτός από τους ανθυποψηφίους του, το είχε ζητήσει και ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στον τελευταίο τον χαρακτήρισε «καλό πρωθυπουργό». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι δεν είχε χρόνο για να ασχοληθεί με το κόμμα, υποστηρίζοντας ότι για τις αρνητικές επιδόσεις υπεύθυνος ήταν ο γραμματέας Ανδρέας Παπαμιμίκος.


«Χαριτολόγημα ο καφές στην Κουμουνδούρου» 
Με το επιχείρημα ότι «όποιος κι αν εκλεγεί, Νεοδημοκράτης θα είναι», ο κ. Μεϊμαράκης που εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, προσπάθησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, αν και υπερασπίστηκε τη χρήση των… «γαλλικών», με τη δικαιολογία ότι το κάνει «όπως όλοι οι Έλληνες». 

Ασκώντας, εξάλλου, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό απατεώνα» και «τυχοδιώκτη» για την απόφασή του να πάει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ήταν, όπως είπε, προειλημμένη από τον Απρίλιο και «εξαπάτησε τους πάντες». «Εμείς συμφωνήσαμε πως μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση συνεννόησης μόνο στα θέματα του Μνημονίου», συνέχισε, προσθέτοντας: «Δεν έχουμε κανένα σημείο σύγκλισης σε κανέναν άλλο τομέα με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υποστήριξε ότι ήταν «χαριτολόγημα» η (προεκλογική) πρόταση του για «καφέ στην Κουμουνδούρου», ενώ ανέφερε ακόμη ότι δεν βλέπει συνεργασία. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι «κάθετι το θετικό θα το εξετάσουμε και θα το ψηφίσουμε και κάθε τι αρνητικό δεν θα το ψηφίσουμε», καθώς, όπως τόνισε με έμφαση, «η κεντροδεξιά σε όλη την Ευρώπη ακολουθεί έναν μεσαίο δρόμο». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης