Κατριβάνου: «Δεν μιλάμε για το Κάμα Σούτρα αλλά για το δικαίωμα του να είσαι γκέι ή λεσβία»

Κατριβάνου: «Δεν μιλάμε για το Κάμα Σούτρα αλλά για το δικαίωμα του να είσαι γκέι ή λεσβία»

«Το να είσαι γκέι είναι κομμάτι της σεξουαλικής έκφρασης του ατόμου και δεν μπορεί να είναι πολίτες β' κατηγορίας» υποστήριξε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή της Βουλής, ενώ υπενθύμισε ότι το κόμμα της είναι υπέρ και του πολιτικού γάμου

Κατριβάνου: «Δεν μιλάμε για το Κάμα Σούτρα αλλά για το δικαίωμα του να είσαι γκέι ή λεσβία»
Πλήρη στήριξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Σύμφωνο Συμβίωσης παρείχε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου
στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η οποία μάλιστα στήριξε την επιχειρηματολογία της στο εγχειρίδιο του... κάμα σούτρα, στέλνοντας έτσι μήνυμα προς όσους αντιδρούν στη θεσμοθέτηση. 

«Δεν μιλάμε για το κάμα σούτρα  και ο ούτε το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, αλλά το δικαίωμα του να είσαι γκέι η λεσβία», τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε μιλώντας προς την αντιπολίτευση ότι  «το να είσαι γκέι είναι κομμάτι της σεξουαλικής έκφρασης του ατόμου. Δεν μπορεί να είναι πολίτης β΄ κατηγορίας. Δεν είναι ιδιωτική υπόθεση το να μπορείτε να πάρετε μαζί άδεια το καλοκαίρι, να συνυπηρετείτε μαζί στη δουλειά, να έχετε το δικαίωμα να κληρονομείτε τα υπάρχοντα του συντρόφου σας μετά από μια κοινή ζωή ετών».  Η κυρία Κατριβάνου υποστήριξε ότι οι σχετικές ρυθμίσεις του νομοσχέδιου δίνουν ελπίδες στα ομόφυλα ζευγάρια και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ και του πολιτικού γάμου.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την επιφύλαξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο, ο οποίος περιέγραψε τις ενστάσεις του για συγκεκριμένες διατάξεις, όπως για παράδειγμα ότι το νομοσχέδιο έχει διατάξεις για τον καταδικασμένο για τρομοκρατικές πράξεις Ρωμανό, ενώ ζήτησε τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα μπορούν να υιοθετήσουν.

Ο Χαράλαμπου Αθανασίου ανέφερε ότι «η στάση μας θα εξαρτηθεί κυρίως από το άρθρο 12. Με το άρθρο 12 σκοπείτε η θεσμοθέτηση της ικανότητας των ομόφυλων  ζευγαριών να τεκνοθετούν; Αν όχι, πρέπει να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη. Αν σκοπεύει η κυβέρνηση μέσω της πλαγία οδού να νομοθετήσει την τεκνοθέτηση, τότε θα πρέπει να το πει ευθέως», τόνισε. Με άλλα λόγια, τάχθηκε κατά της υιοθέτησης παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια. 

Eξέφρασε ενστάσεις σχετικά με το άρθρο 42, το οποίο αφορά το βραχιολάκι του Νίκου Ρωμανού, διότι όπως είπε ο κ. Αθανασίου το δικαστικό συμβούλιο γνωρίζει καλύτερα από το συμβούλιο των φυλακών, στοιχεία σαν την δικογραφία αλλά και το παρελθόν του κατηγορούμενου. Τέλος, σχετικά με το άρθρο που αφορά τον Τύπο ζήτησε αλλαγές, καθώς αυτά που περιγράφει η διάταξη τα λαμβάνει ήδη υπόψιν του το δικαστήριο. «Ελάχιστοι εκδότες θα καταχωρούν την δήλωση όπως επιθυμεί ο παθών» και εκτίμησε  ότι θα υπάρξει νέο κύμα αγωγών. 

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε προς επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

-Η αναγνώριση οικογενειακών σχέσεων στα ομόφυλα ζευγάρια, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ετερόφυλα.

-Με υπουργική απόφαση θα δοθεί η δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν κληρονομικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα ο ένας από τον άλλο, ενώ θα έχουν και όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

-Η έκτιση ποινής σε κατ' οίκον περιορισμό, καταδικασμένων μητέρων, προκειμένου να είναι κοντά στα ανήλικα παιδιά τους.

Παρά ταύτα, δεν προβλέπεται η δυνατότητα υιοθεσίας ή πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια. Περιλαμβάνεται και διάταξη για την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων με βραχιολάκι, που προβλέπει ότι την απόφαση θα την λαμβάνει το Συμβούλιο Φυλακών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής που διέταξε την κράτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης