Μοσκοβισί: Καθυστερείτε - Μην συζητάτε για το χρέος

Μοσκοβισί: Καθυστερείτε - Μην συζητάτε για το χρέος

Η Ελλάδα έχασε αρκετό χρόνο για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις - Δεν χρειάζεται ελάφρυνση ή αναδιάρθρωση του χρέους, λέει ο Επίτροπος - Απέρριψε οποιαδήποτε σύνδεση του προσφυγικού με το Ασφαλιστικό είτε με πιθανή χαλάρωση του προγράμματος - Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει success story μόνο αν κάνει τις μεταρρυθμίσεις 



Μοσκοβισί: Καθυστερείτε - Μην συζητάτε για το χρέος
Την ελπίδα του ότι το ΔΝΤ
θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί
υπογραμμίζοντας ότι «το ΔΝΤ είναι ένα asset». 

«Το ΔΝΤ είναι ένας σημαντικός παράγοντας ασφάλειας και εμπιστοσύνης και η συμμετοχή του είναι μέρος της συμφωνίας». Ο Επίτροπος Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ότι η πρώτη
Κλείσιμο
αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2016 ώστε μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για του χρέους.

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε πάρα ταύτα ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση ή αναδιάρθρωση του χρέους αλλά θα πρέπει αν γίνει μια ευρύτερη συζήτηση για την εξυπηρέτησή του. Σύμφωνα με τον επίτροπο η Ελλάδα έχασε αρκετό χρόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά τώρα συνειδητοποιεί ότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκσυγχρονίσει την οικονομία της. 

Ο κ. Μοσκοβισί απέρριψε επίσης και οποιαδήποτε περίπτωση να συνδεθεί η προσφυγική κρίση και η αντιμετώπισή της είτε με το Ασφαλιστικό, είτε με πιθανή χαλάρωση του προγράμματος. 

Ο επίτροπος Μοσκοβισί δήλωσε τέλος πως η ανάπτυξη θα επιστρέψει στην Ελλάδα το β' εξάμηνο του 2016, αστειευόμενος πως θα ήθελε να δει την Ελλάδα να αναπτύσσεται αν βρεθεί στη χώρα μας για το μήνα του μέλιτος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης