Κοντά σε συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ κυβέρνηση και δανειστές

Κοντά σε συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ κυβέρνηση και δανειστές

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, υπάρχει συμφωνία ο «νέος» ΑΔΜΗΕ να είναι δημόσιος σε ποσοστό 51% - Παραμένει «αγκάθι» το μάνατζμεντ και το αν θα «κουβαλάει» και παλαιότερες υποχρεώσεις

Κοντά σε συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ κυβέρνηση και δανειστές
Κοντά σε συμφωνία για το «νέο» ΑΔΜΗΕ φαίνεται πως βρίσκονται κυβέρνηση και Θεσμοί, έπειτα από τη νέα συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με την κυβερνητική πλευρά, έχει επέλθει συμφωνία δύο σημείων: πρώτον, ότι ο νέος ΑΔΜΗΕ θα είναι κατά 51% δημόσιος (η Τρόικα φερόταν να επιθυμεί την πλήρη ιδιωτικοποίησή του) και δεύτερον, ότι η αποζημίωση, ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ, προς τη ΔΕΗ, για την «απόσχιση» των παγίων, θα δοθεί σε βάθος χρόνου.

Σε ισχύ, πάντως, παραμένει η ελληνική πρόταση για εξαγορά 100% του ΑΔΜΗΕ από το Δημόσιο και σταδιακής διάθεσης του 49% σε ιδιώτη, είτε μέσω εξαγοράς είτε μέσω του Χρηματιστηρίου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΚΑ, οι Θεσμοί ζητούν μια πιο λεπτομερή ενημέρωση, σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο, γιατί το «σχήμα» του νέου ΑΔΜΗΕ θα είναι πολύπλοκο. Ταυτόχρονα, ένα γεγονός είναι ότι η ΔΕΗ χρωστάει 400 εκατ. ευρώ στον ΑΔΜΗΕ και προκύπτει το ερώτημα εάν ο νέος ΑΔΜΗΕ θα «κουβαλάει» και υποχρεώσεις μαζί του. Έτσι, είναι ανοιχτό και θα πρέπει να υπολογιστεί το πσοό της αποζημίωσης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, παραμένει «αγκάθι» το μάνατζμεντ, καθώς οι Θεσμοί επιμένουν να ανατεθεί σε ιδιώτη. Υπάρχει ωστόσο αισιοδοξία ότι θα βρεθεί, τελικά λύση και γι' αυτό οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και αύριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης