Λεβέντης: «Αυτή η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα καταρρεύσει»

Λεβέντης: «Αυτή η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα καταρρεύσει»

«Εγώ ''τσόντα'' σαν τον Καμμένο δεν θα γίνω», είπε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Λεβέντης, σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη, δήλωσε ότι κανείς από την ΝΔ δεν κάνει για ηγέτης, ενώ είπε και ότι η ΕΡΤ δεν έπρεπε να επαναλειτουργήσει 

Λεβέντης: «Αυτή η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα καταρρεύσει»
Μόνο τους αριθμούς του τζόκερ δεν προέβλεψε ο Βασίλης Λεβέντης
, ο οποίος σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη είπε το μέλλον στον
Αλέξη Τσίπρα, στην κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία, στη χώρα, ενώ την ίδια ώρα «στόλισε» τους πάντες.  

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων
αν και εμφανίζεται υπέρ της δημιουργίας μίας οικουμενικής κυβέρνησης, με τη συμμετοχή και της Ν.Δ. και την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθάρισε ότι  ουδέποτε ήταν πρόθεσή του να ενταχθεί στην κυβέρνηση και πως  δεν θα ήθελε να είναι το στήριγμά της.
«Εγώ τσόντα σαν τον Καμμένο δεν θα γίνω», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αποδόμησε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αποκαλύπτοντας ότι «δυο φορές παραλίγο να κοιμηθώ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών».

Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στον  «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, φάνηκε να μην πίστεψε τον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι νιώθει ασφαλής, καθώς προέβλεψε ότι ο χρόνος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελειώνει. «Αυτή η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα καταρρεύσει. Με πασαλείμματα προσπαθεί να την κρατήσει  ο Τσίπρας» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι δεν θα ήθελε να είναι το στήριγμα μιας κυβέρνησης που πέφτει.  “ Το ασφαλιστικό θα είναι μια τρομακτική δοκιμασία”, υποστήριξε ο κ. Λεβέντης. 

Υποστήριξε πως «με την πείρα που έχω βλέπω τον Τσίπρα ότι ταλαντεύεται ανάμεσα στο φόβο μη του φύγουν βουλευτές και την ανάγκη να δείχνει προς τον κόσμο ότι είναι σίγουρος για την κυβέρνησή του» και πρόσθεσε ότι  «προτάσσω το εθνικό συμφέρον αλλά θέλω να ρωτήσω: Μόνο ο Βασίλης Λεβέντης υπάρχει; Εγώ κρατήθηκα στη πολιτική 30 χρόνια με βάση κάποιους κανόνες και δεν κάνω ευκαιριακή πολιτική. Θέλω μια βαθύτερη συναίνεση».  «Δεν είναι πρόθεσή μου να βγάλω τον Τσίπρα από την κυβέρνηση. Δεν έχω να κερδίσω κάτι από αυτό. Το κάνω για την χώρα», δήλωσε ο κ. Λεβέντης. 

Παρά ταύτα, επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή και της Ν.Δ., ενώ διευκρίνισε ότι δεν τον ενοχλεί εάν παραμείνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν έχω στόχο να παραμερίσω από την πρωθυπουργία τον κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά. Εμφανίστηκε πρόθυμος να κάνει δημόσιο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, αν και, όπως είπε, ο τελευταίος«ψεύδεται» όταν λέει ότι πως δεν θα κόψει συντάξεις. «Τότε τι θέλει τι συναίνεση;» διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης, λέγοντας πως «ο Τσίπρας είναι ο διάδοχος του ...ΠΑΣΟΚ». “Η κυβέρνηση δίνει την εικόνα πως κάνει αγγαρεία», είπε επίσης ο κ. Λεβέντης. 

«Κανείς υποψήφιος στη ΝΔ  δεν κάνει για πρωθυπουργός» 



Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε τα μελλούμενα και για τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι «σύντομα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα βρίσκεται σε κρίση για νέο αρχηγό» και για τους τέσσερις υποψηφίους πως «κανείς  δεν κάνει για πρωθυπουργός». 

Αξιολόγησε μάλιστα τους τέσσερις υποψήφιους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας, τους οποίους «κέρασε» φαρμάκι.

Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα ανέφερε ότι «ο πατέρας του ήταν πολύ φίλος του βασιλιά». Για τον Βαγγέλη Μειμαράκη είπε ότι «είναι καλό παιδί αλλά είναι από τους πολιτικούς που δεν έκανε αυτόβουλη πολιτική». Για τον Άδωνι Γεωργιάδη δήλωσε ότι «είναι λίγο ακραίος και είναι λάθος του που συνεχίζει εκπομπές με βιβλία» και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι «είναι καλός αλλά δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια Μητσοτάκηδες». 

«Πάτησα τον Σαμαρά» 



Στο στόχαστρο βρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βαθμολόγησε με μηδέν την κυβέρνησή του, ενώ είπε ότι «κρύβεται». Μάλιστα, περιέγραψε και ένα περιστατικό στη Βουλή, λέγοντας ότι τον…. πάτησε.

«Ο Σαμαράς κρύβεται πίσω από μία κολόνα. Στη Βουλή κρύβεται πίσω από την κολόνα και δεν είδα και τον πάτησα. Τον πάτησα με το παπούτσι μου και είπε "ωχ" και γύρισα, τον κοίταξα και του είπα "εσύ είσαι εδώ;"» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης. 

Για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ανέφερε πως «οι κραυγές του Καμμένου τον χαρακτηρίζουν και όχι αυτά που λέω εγώ. Δεν τον χαρακτηρίζω εγώ ακροδεξιό αλλά οι πράξεις του». 

Από την άλλη, χαρακτήρισε σοβαρό και καλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Π. Παυλόπουλο. 

Για τη Χρυσή Αυγή  είπε ότι «δεν με ενοχλεί καθόλου να είναι αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή. Ας γίνεται η αντιπολίτευση εκ των έσω όπως γίνεται και στη Γερμανία με τον μεγάλο συνασπισμό. Έτσι κι αλλιώς η Χρυσή Αυγή έχει αυτομηδενιστεί. Απλά ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής φωνάζουν και βρίζουν τους πάντες. Είναι αντιπολίτευση αυτό;» 

Στη συνέχεια ανέφερε ότι αξιόλογος άνθρωπος ήταν ο κ. Παπαδήμος αλλά οι υπουργοί του δεν ήταν καλοί. «Εγώ ζητώ τεχνοκράτες υπουργούς. Από τους πολιτικούς έχουμε απογοητευθεί», φέροντας ως παράδειγμα υπουργού τον κ. Γιάννη Στουρνάρα. 

Επιπλέον, για τη χώρα είπε πως «αν φτάσουμε ποτέ στο πολιτικό επίπεδο της Γερμανίας θα είμαστε 200 χρόνια μπροστά» και συνέχισε ότι «το διέψευσαν αλλά είχε άδικο η Γερμανική πρεσβεία; Είναι ψέμα ότι οι κυβερνήσεις δεν αγαπούν την Ευρώπη; Είναι ψέμα πως στις μεταρρυθμίσεις κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω;  Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός πείθει”. Προέβλεψε παράλληλα ότι “το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει αλλά κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν” και υπογράμμισε ότι “το ασφαλιστικό θέλει αλλαγές. Ας μην κόψει τις μικρές συντάξεις. Ας κόψει τις μεγάλες».

«Η ΕΡΤ κακώς άνοιξε»


Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε την άποψη ότι «αφού την κλείσαμε, κακώς άνοιξε γιατί προσελήφθησαν οι ίδιοι, πήραν αποζημίωση και ζημίωσαν το Δημόσιο». Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «η ΕΡΤ εξακολουθεί να είναι στέγη αργομισθίας και να υπάρχουν χιλιάδες υπάλληλοι, χωρίς να κάνουν τίποτα». Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «θα έπρεπε να το δούμε καλύτερα το θέμα της ΕΡΤ, μελλοντικά και περισσότερο διακομματικά» και συμπλήρωσε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα αρρωστημένο κομματικό πάθος».

Τέλος, ερωτηθείς για δημοσίευμα που τον θέλει να έχει καταθέσεις στο εξωτερικό, ο κ. Βασίλης Λεβέντης απάντησε: «Εάν έχω λεφτά εκεί τα δίνω όλα στο δημόσιο και παραιτούμαι από βουλευτής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης