Βίντεο: «Μπλόκο» φοιτητών στον Παυλόπουλο

Βίντεο: «Μπλόκο» φοιτητών στον Παυλόπουλο

Εμπόδισαν την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Σύρου - Μήνυμα συνεργασίας για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία έστειλε σε ΕΕ και Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Βίντεο: «Μπλόκο» φοιτητών στον Παυλόπουλο
Μήνυμα στους εταίρους και την Τουρκία
για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης έστειλε μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη Σύρο ο
Πρόεδρος της Δημοκρατίας,
Προκόπης Παυλόπουλος
Κλείσιμο
. Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να κάνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία.

Η στιγμή της έντασης έξω από το Δημαρχείο στη Σύρο



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την πρωτεύουσα των Κυκλάδων προκειμένου να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Σύρυ- Ερμούπολης, ομάδα φοιτητών όμως εμπόδισε την πρόσβασή του στο Δημαρχείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr επρόκειτο για φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η πορεία των φοιτητών ξεκίνησε στις 10 το πρωί από την οδό Νικ. Μανδηλαρά και κατευθύνθηκε προς την Πλατεία Μιαούλη, όπου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συγκέντρωσης δημιουργήθηκε μικρή ένταση μεταξύ των αστυνομικών, λιμενικών και των φοιτητών. Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές στην παραλία της Ερμούπολης, αλλά οι φοιτητές κατάφεραν να φθάσουν έξω από το δημαρχείο, με αποτέλεσμα οι άντρες ασφαλείας της προσωπικής φρουράς του Προέδρου της Δημοκρατίας να ζητήσουν απο τους διοργανωτές να πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο η εκδήλωση.

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας


«Τιμούμε σήμερα και στην Σύρο, λάμπουσα ψηφίδα του απαράμιλλου μωσαϊκού του Αιγαίου και εμβληματικό κόσμημα του Πολιτισμού μας, την ιερή μνήμη του Αγίου Νικολάου. Του Αγίου που ιδίως για εμάς, τους Έλληνες, είναι ο σεπτός Προστάτης της θάλασσας και της ναυτοσύνης, στην οποίαν τόσα οφείλει αλλά και από την οποίαν πολλά πάντα προσδοκά η Ιστορία μας και η Οικονομία μας. Ας μου επιτραπεί όμως, υπό την τρέχουσα συγκυρία, αυτήν την γιορτινή μέρα να επισημάνω μόνον τούτο: Εύχομαι, μ’ αφετηρία την φετινή γιορτή του Αγίου Νικολάου, να συνειδητοποιήσουν όλοι, ιδίως δε οι Εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η γειτονική Τουρκία, ότι οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε την προσφυγική τραγωδία υπό όρους Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης και να συμβάλουμε ενεργώς προκειμένου να τεθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα στην Συρία. Έτσι ώστε το Αιγαίο να γίνει ξανά η θάλασσα του φωτός και της ειρηνικής συνύπαρξης». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης