Γεννηματά σε Τσίπρα: Αντί να λύσετε το προσφυγικό, το κάνατε εθνικό πρόβλημα

Γεννηματά σε Τσίπρα: Αντί να λύσετε το προσφυγικό, το κάνατε εθνικό πρόβλημα

Παράλληλα, άσκησε κριτική και στην ανακεφαλαιοποίηση, κάνοντας λόγο για μεγάλη μείωση της αξίας των μετοχών και πρότεινε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Γεννηματά σε Τσίπρα: Αντί να λύσετε το προσφυγικό, το κάνατε εθνικό πρόβλημα
Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ
και προσωπικά στον πρωθυπουργό άσκησε η κ.
Φώφη Γεννηματά, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση ιδιαίτερα το θέμα του
προσφυγικού
Κλείσιμο
, με αφορμή τα περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σέγκεν
. Η  επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε άνοιγμα για συνεννόηση σε εθνικά θέματα, ενώ χαρακτήρισε ολέθριο λάθος που χρησιμοποίησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για  επικοινωνιακές σκοπιμότητες και ντρίπλες.

Παράλληλα, άσκησε κριτική και στην ανακεφαλαιοποίηση, κάνοντας λόγο για μεγάλη μείωση της αξίας των μετοχών και πρότεινε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με αντικείμενο  το πώς δημιουργήθηκε η κρίση, πώς φθάσαμε στα Μνημόνια, ποια ήταν τα αποτελέσματα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού επί Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009,  του 2ου εκτροχιασμού που μας οδήγησε στο  3ο Μνημόνιο και τι έγινε τόσο με το PSI, όσο  και με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στο Εθνικό Σχέδιο για την ανάπτυξη, αλλά και ποια είναι η πραγματική ατζέντα για μία εθνική συνεννόηση. Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά είναι “να κινητοποιήσουμε όλες τις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας, στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή, στην μικρομεσαία επιχείρηση, στην καινοτομία, στην ναυτιλία, στην ενέργεια,  στηρίζοντάς τους με κίνητρα, πόρους του ΕΣΠΑ και τις κατάλληλες υποδομές”και συνέχισε ότι πρέπει ταυτόχρονα να αλλάξουμε το κράτος, την διοίκηση, τις συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης, το φορολογικό σύστημα, τα συστήματα Υγείας και Παιδείας, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Κάθε κρίση που διαχειρίζεστε κύριε πρωθυπουργέ μας αφήνει στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, η οποία πρόσθεσε ότι κάνετε την Ελλαάδα να φαίνεται ότι δεν ανήκει στη Δύση αλλά είναι σε ένα ανατολίτικο περιθώριο. “Αντί να λύσετε το προσφυγικό, το κάνατε ένα εθνικό πρόβλημα”, πρόσθεσε. Υπογράμμισε ότι “είναι  ώρα να διαμορφώσουμε μια ενιαία εθνική στρατηγική για το προσφυγικό και τα μεγάλα Εθνικά θέματα. Το «Κυπριακό», το Σκοπιανό, τις σχέσεις με την Τουρκία”.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι είναι ο πρώτος προϋπολογισμός της αριστεράς, ενός αχρείαστου μνημονίου, που έχει ως κεντρικό σημείο του την ύφεση.  “Όλες οι κινήσεις σας γύρω από το προσφυγικό δείχνει την προχειρότητα με την οποία κινείστε” και πρόσθεσε ότι “από 4% ανάπτυξη που προέβλεπαν τα στοιχεία το 2014 για τη διετία 2016-2017 τώρα εμφανίζουν ύφεση”.  “Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψηφίζει τον προϋπολογισμό’, ξεκαθάρισε η κ. Γεννηματά.

Υπογράμμισε δε ότι οι Έλληνες δεν ξέρουν πραγματικά τι τους ξημερώνει, δεν ξέρουν εάν θα έχουν την επόμενη ημέρα το σπίτι και τη δουλειά τους και πρόσθεσε ότι το καλοκαίρι στηρίξαμε την κυβέρνηση σε συγκεκριμένα σημεία και ζητήσαμε σοβαρότητα. Τίποτα από αυτά όμως δεν έκανε ο Τσίπρας.

“Να δημιουργήσουμε ένα νέο ισχυρό προοδευτικό ρεύμα κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας. Η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί”, τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης