Λεβέντης: Δεν θα γίνω δεκανίκι της κυβέρνησης - Μαρτυρικό 8ωρο η σύσκεψη αρχηγών

Λεβέντης: Δεν θα γίνω δεκανίκι της κυβέρνησης - Μαρτυρικό 8ωρο η σύσκεψη αρχηγών

«Στη σύσκεψη ο Τσίπρας μιλούσε επί 4 ώρες χωρίς να καταλήγει πουθενά!»

Λεβέντης: Δεν θα γίνω δεκανίκι της κυβέρνησης - Μαρτυρικό 8ωρο η σύσκεψη αρχηγών
«Ματαιοπονεί η κυβέρνηση αν ψάχνει δεκανίκια στην Ένωση Κεντρώων
» επισήμανε ο κ.
Βασίλης Λεβέντης επιμένοντας στην πρόταση του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης

Κλείσιμο
«Γύρισα όλη την Ελλάδα αλλά δεν βρήκα ούτε έναν να μου πει να δώσω στήριξη στον Τσίπρα. Μόνο οι δημοσιογράφοι με ρωτάνε αν θα δώσω στήριξη» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Επιστρέφοντας» δε τις εκτιμήσεις του «Ποταμιού» περι συνεργασίας κυβέρνησης με το κόμμα του είπε «η Ένωση Κεντρώων δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση. Αρα; Ποιος θα στηρίξει; Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια και θα το δείτε σε λίγες ημέρες».

«Με κατηγορεί το ΚΚΕ και με λέει λαγό» είπε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του Περισσού για να προσθέσει «εσείς ήσασταν λαγοί το 1989».

«Είναι ύβρις να βγαίνει το ΚΚΕ και το Ποτάμι και να λέει τι θα κάνω. Να λένε ότι θα στηρίξω την κυβέρνηση» σημείωσε για να συμπληρώσει «άλλοι λένε ότι η πρότασή μου για σχηματισμό οικουμενικής είναι πρόταση των μεγαλοβιομηχάνων. Ντροπή σας. Που ήταν οι μεγαλοβιομήχανοι 30 χρόνια που έδινα αγώνες;».

Απευθυνόμενος δε προς τον πρωθυπουργό είπε «αν κάποιος είναι άντρας τίμιος τότε βάζει μπροστά το συμφέρον της χώρας του και όχι το συμφέρον του κόμματός του»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο γνωστές και άγνωστες στιγμές από την πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Έστειλα επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας του σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Το ίδιο είχα κάνει και επι Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά. Η αγωνία μου για την πορεία της χώρας με έφερε σε αυτό το βήμα. Την άλλη ημέρα που ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση πήγε ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε συναίνεση και δρομολόγησε σύνοδο αρχηγών» είπε ο κ. Λεβέντης.

Kαι πρόσθεσε: «Προσήλθα γιατί θεώρησα πως καλό κάνει ο διάλογος. Κανείς δεν έχασε από τις συζητήσεις. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων – εκείνο το μαρτυρικό οκτάωρο που πρώτη φορά έχω ζήσει- ο πρωθυπουργός έκανε εισήγηση για το προσφυγικό. Δεν κατέληγε σε προτάσεις μόνο κατέγραφε την πραγματικότητα. Επι 4 ώρες μιλούσε χωρίς να καταλήγει πουθενά. Μετά επι 45 λεπτά μιλούσε με τον ίδιο τρόπο για το ασφαλιστικό».

«Περίμενα προτάσεις αλλά δεν τις έκανε και περίμενε συναίνεση» είπε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «Βγήκα τότε και τους είπα ότι το όνειρο μου για την πολιτική είναι ο τόπος να αποκτήσει οικουμενική κυβέρνηση, κυβέρνηση συνασπισμού και απλή αναλογική.  Ο πρωθυπουργός μου είπε να το εντάξουμε στο Σύνταγμα. Επειδή θα αργούσε όμως μου είπε ότι με πολιτική συμφωνία μπορούμε να το κάνουμε από τώρα. Κανείς δεν δεσμεύτηκε και το πήρε ο άνεμος».

«Τίποτα νέο δεν ακούσαμε στο ασφαλιστικό και στο προσφυγικό» συμπλήρωσε για να εκτιμήσει ότι «ο πρωθυπουργός τα έδινε όλα στο προσφυγικό ενόψει της Συνόδου Κορυφής που ήταν την επόμενη ημέρα για να πάρει χαλάρωση στο ασφαλιστικό που είχε πρόβλημα. Αν ήταν μπετόν αρμέ για το ασφαλιστικό γιατί να κάνει συσκεψη πολικών αρχηγών».

«Του είπα να κάνει την γενναία πράξη να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να πει ότι οι περιστάσεις απαιτούν οικουμενικότητα. Να δώσουμε προς τα έξω εικόνες ενότητας και όχι διχόνοιας» τόνισε ο κ. Λεβέντης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης