Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση έχει την διάθεση να κυβερνήσει μέχρι το... 1919

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση έχει την διάθεση να κυβερνήσει μέχρι το... 1919

Δεν θα γίνει καμία μείωση των συντάξεων υποστήριξε ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης υποστηρίζοντάς παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να κυβερνήσει για ολόκληρη την τετραετία

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση έχει την διάθεση να κυβερνήσει μέχρι το... 1919
Δεσμεύτηκε για καμία μείωση συντάξεων ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης από το βήμα της Βουλή, τονίζοντας ότι για να κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να συμφωνηθεί το νέο πλαίσιο  για το ασφαλιστικό.

Μάλιστα ο κ. Φλαμπουράρης προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να κυβερνήσει μέχρι το….. 1919, ο οποίος προφανώς εννοούσε μέχρι το 2019.  Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε, απαντώντας στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κουτσούκο ότι «εγώ δεν είπα τίποτα για συναίνεση». 

Ο υπεύθυνος του κυβερνητικού έργου, κατά τη διάρκεια της ομιλία του στηΒουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ότι «για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πρέπει  να λύσουμε το ασφαλιστικό, ένα σχέδιο για ένα σύστημα  μακροχρόνια βιώσιμο, ενώ ταυτόχρονα να μη γίνει καμία μείωση των συντάξεων. Αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε και τη πετύχουμε».

Ο κ. Φλαμπουράρης αφού επαίνεσε το μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο, παραθέτοντας μία μακροσκελή λίστα από επιτεύγματα, παρουσίασε το μελλοντικό κυβερνητικό σχεδιασμό, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση  για το χρέος, να δρομολογηθούν διαδικασίες αποκατάστασης  της χρηματοπιστωτικής  σταθερότητας, να συμφωνήσουμε για την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας και στη συνέχεια να επικαιροποιήσουμε τη συμφωνία με τους εταίρους. 
Κλείσιμο

Για την αξιολόγηση τόνισε ότι ξεκινά η συζήτηση για το σχέδιο των κόκκινων δανείων, αλλά και για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει η έννοια ξεπούλημα

Υπογράμμισε ότι αυτός είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνησή μας και πως «αντικατοπτρίζει την πολιτική μας, της κυβέρνησης της αριστεράς». «Ο λαός θέλει να αλλάξουν τα κακώς κείμενα  και για αυτό μας ψήφισε δύο φορές. Θέλουμε την αλλαγή των πάντων στην Ελλάδα», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο χρονικός ορίζοντας της στρατηγικής μας δεν είναι βραχυχρόνιος ξεπερνά ακόμα και αυτό της 4ετίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, οι κεντρικοί στόχοι είναι πως με αυτό τον προϋπολογισμό θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό δίκτυ για τα θύματα της κρίσης και ένα κοινωνικό κράτος. Όπως είπε «θα επαναφέρουμε τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. Εγώ και εμείς δεν ξέρουμε άλλον τρόπο να αντιμετωπίσουμε το εκρηκτικό πρόβλημα των ανέργων» και πρόσθεσε ότι θέλουμε να αλλάξουμε εκ βαθέων το κράτος, δημοκρατικά. Τόνισε δε ότι η κυβερνητική πολιτική στηρίζεται στη συνειδητή επιλογή για μία ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης