Παππάς: Το ΔΝΤ ζητά μεταρρυθμίσεις που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές

Παππάς: Το ΔΝΤ ζητά μεταρρυθμίσεις που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές

«Την παρουσία του ΔΝΤ την θέλησαν οι χώρες εκείνες οι οποίες αντιτάσσονται σε μια ουσιαστικότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας από την Ιταλία όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη - Αλλά η κυβέρνηση επικαλείται το Ταμείο για τη ρύθμιση του χρέους

Παππάς: Το ΔΝΤ ζητά μεταρρυθμίσεις που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές
Παρά το ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει πολλές φορές παραπέμψει τους Ευρωπαίους εταίρους της στη θέση του ΔΝΤ
ότι το ελληνικό χρέος χρήζει νέας αναδιάρθρωσης, ο
Νίκος Παππάς δήλωσε, από την Ιταλία, ότι «την παρουσία του ΔΝΤ την θέλησαν οι χώρες εκείνες οι οποίες αντιτάσσονται σε μια ουσιαστικότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά εμείς θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να λύνει μόνη της τα προβλήματά της.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Επικρατείας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ansamed επισήμανε πως «αν ένα πρόγραμμα σαν το ελληνικό είχε εφαρμοσθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα θα ήταν απόλυτα καταστρεπτικό». «Γι' αυτό και χρειάζεται μια σειρά μεταρρυθμίσεων, για να αποφύγουμε να συμβεί κάτι τέτοιο» τόνισε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό τόνισε ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις συμφωνίες και αντιμετωπίζει με αμεσότητα το όλο πρόβλημα».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Παππάς επισήμανε ακόμη πως στην συνάντηση που είχε με τον Ιταλό υφυπουργό παρά την προεδρία της κυβέρνησης «έγινε αναφορά σε διμερή συνεργασία υψηλού επιπέδου με ανταλλαγή επισκέψεων», ενώ υπήρξε και «ιδιαίτερα χρήσιμη αναφορά στον ενεργειακό τομέα, στην ενίσχυση των περιφερειακών πρωτοβουλιών όπως της Αδριατικής και του Ιονίου και στην τόνωση της επιχειρηματικής και οικονομικής συνεργασίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης