Οργή στο ΠΑΣΟΚ για τον Τσίπρα με αφορμή τον... Ολάντ: Και στο ψέμα είναι αδίστακτος

Οργή στο ΠΑΣΟΚ για τον Τσίπρα με αφορμή τον... Ολάντ: Και στο ψέμα είναι αδίστακτος

Το Μαξίμου υποστήριξε ότι ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε αγανακτισμένος με το ΠΑΣΟΚ - Σε προσωπικό επίπεδο η απάντηση του εκπροσώπου τυπου του κόμματος: Ο εταίρος του ακροδεξιού Καμμένου συνεχίζει στον κατήφορο και στο εξωτερικό

Οργή στο ΠΑΣΟΚ για τον Τσίπρα με αφορμή τον... Ολάντ: Και στο ψέμα είναι αδίστακτος
Νέο πεδίο έντασης αναπτύχθηκε χτες το βράδυ μεταξύ της κυβέρνηση και του ΠΑΣΟΚ
μετά τη διαρροή από κυβερνητικό αξιωματούχο του διαλόγου το πρωθυπουργού
Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας
Φρανσουά Ολάντ.
Κλείσιμο

Ο διάλογος των δύο αντρών, που διέρρευσε από το Μέγαρο Μαξίμου, αφορούσε στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και έδειχνε το ενδιαφέρον του Γάλλου Προέδρου για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο η διαρροή αυτή προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη. Μετά από αυτό θα μπορούσε να πει κανείς πως οι σχέσεις των δύο πλευρών, για την περίοδο που πρόεδρος του κόμματος είναι η Φώφη Γεννηματά, βρίσκονται στο ναδίρ.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές ο διάλογος των δύο αντρών ήταν ο εξής:

Ολάντ: Τι έγινε με το ΠΑΣΟΚ. Πήγε πάλι με τη ΝΔ;

Τσιπρας: Συμβαίνουν αυτά στην πολιτική.

Ολαντ:
Δεν ξέρω πώς να σε βοηθήσω με αυτή την κατάσταση.

Τσίπρας: Δε θέλω βοήθεια με αυτή την κατάσταση. Θέλω να με βοηθήσεις να αποφύγω τα εμπόδια του Σόιμπλε.

Ο διάλογος Ολάντ-Τσίπρα σύμφωνα με τη διαρροή από το Μαξίμου



Η διαρροή αυτή δίνει εικόνα απομόνωσης του ΠΑΣΟΚ, μετά την άρνηση της Φώφης Γεννηματά να δώσει υποστήριξη στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη σαββατιάτικη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.  

Η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη αφορούσε στον κ. Τσίπρα προσωπικά και ήταν άμεση:

«Και στο ψέμα είναι αδίστακτος. Ο εταίρος του ακροδεξιού Καμμένου συνεχίζει στον κατήφορο και στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Γεννηματά αποφάσισε να αναζητήσει τον Γάλλο πρέσβη προκειμένου να του διαμαρτυρηθεί.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να του επισημάνει πως «η κυβέρνηση για δεύτερη φορά χρησιμοποιεί το όνομα του Γάλλου Προέδρου για εσωτερική κατανάλωση», εννοώντας πως την πρώτη φορά από τον ΣΥΡΙΖΑ άφηναν να εννοηθεί πως επίκειται κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Πέραν αυτού του περιστατικού, την σταθερή επιθετική γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του Σαββάτου.

Μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της ανέφερε πως «όσα ψέματα και αν πει για μας ο κ. Τσίπρας, εμείς δεν θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια γι’ αυτόν».

Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε πως η πολιτική της κυβέρνησης «επιβάρυνε επιπλέον την οικονομία με κόστος δεκάδων δισ. ευρώ».

Στη δήλωσή της η κυρία Γεννηματά συνέχισε: 

«Το βιώνει άλλωστε ο ελληνικός λαός καθημερινά.

Μόνο οι νέοι φόροι και οι περικοπές κοινωνικών παροχών για τα έτη 2015 και 2016, φθάνουν στα 7,2 δις ευρώ.

Όσο για το ασφαλιστικό, εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Περιμένουμε τον κ. Τσίπρα με τις δικές του προτάσεις στη Βουλή.

Δυστυχώς ο κ. Πρωθυπουργός δέσμιος των αδιεξόδων του, συνεχίζει να πολώνει και να διχάζει. Ανακαλύπτει παντού εχθρούς, ακόμη και στους κοινωνικούς εταίρους.

Τέλος, επειδή επικαλείται συνεχώς τον σχηματισμό Κεντροαριστερής κυβέρνησης στην Πορτογαλία, να του υπενθυμίσω ότι ο ίδιος έχει επιλέξει να κυβερνά με την ακροδεξιά απόφυση των ΑΝΕΛ»
.

Επιπλέον μετά τη χθεσινή αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από την Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το ν/σ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις», επιτέθηκε στην κυβέρνηση:

«Δεν είναι μόνο η προχειρότητα που διακρίνει την Κυβέρνηση.  Δεν είναι μόνο η ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Αυτό είναι «Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα». Ευτελίζετε με προκλητικό τρόπο τον Κοινοβουλευτικό διάλογο. Σας καθοδηγούν οι πελατειακές σας σχέσεις, οι συντεχνιακές σας λογικές και το στήσιμο ενός σκληρά ελεγχόμενου Κράτους. Γι’ αυτούς τους λόγους ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεν θα γίνουμε συνένοχοι και συμμέτοχοι στο έργο σας και αποχωρούμε από τη διαδικασία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης