Ο Τσίπρας συναντά τον Αμπάς για να ανοίξουν παράθυρα διαλόγου στο Παλαιστινιακό

Ο Τσίπρας συναντά τον Αμπάς για να ανοίξουν παράθυρα διαλόγου στο Παλαιστινιακό

Στη συνάντηση με τον Νετανιάχου εξέφρασε τον προβληματισμό της Αθήνας για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ των δύο πλευρών

Ο Τσίπρας συναντά τον Αμπάς για να ανοίξουν παράθυρα διαλόγου στο Παλαιστινιακό
Με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν στις 10 το πρωί σήμερα, ολοκληρώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις επαφές του με την ισραηλινή πολιτική ηγεσία στην Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια θα έχει επαφές με την παλαιστινιακή αρχή. Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην περιοχή ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Μαυσωλείο Yasser Arafat, όπου θα  καταθέσει στεφάνι και στη συνέχεια θα συνομιλήσει (στις 13.00, παρουσία και των δύο αντιπροσωπειών) με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον Πρωθυπουργό Ραμντί Χαμντάλα. Θα υπάρξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Αμπάς πριν οι δύο άνδρες κάνουν κοινές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Αργότερα (στις 16.15) ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ θα μεταβεί και στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την ηγεσία της χώρας τις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και οι επενδύσεις.

Κλείσιμο
Στις δηλώσεις που έκανε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου ο κ. Τσίπρας επέμεινε ιδιαίτερα στην ενέργεια, με έμφαση στην έρευνα, την εξόρυξη και την μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι διμερείς επαφές ελλήνων και ισραηλινών ειδικών, ενώ θα προγραμματιστεί και νέα τριμερής με τη συμμετοχή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Αναφερόμενος στο παλαιστινιακό ο πρωθυπουργός είπε ότι είχε μια ειλικρινή συζήτηση με τον ομόλογό του, στον οποίο εξέφρασε τον προβληματισμό της Αθήνας για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας «ως χώρα εταίρος του Ισραήλ, αλλά και παραδοσιακά φίλη του παλαιστινιακού λαού, θέλουμε να παίξουμε εποικοδομητικό ρόλο, ώστε να ανοίξουν παράθυρα διαλόγου». 
 
Το σημερινό πρόγραμμα αναλυτικά:
 
10.00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Rivlin
 
11:00 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων
 
12:10 Αναχώρηση για Παλαιστίνη
 
12.50 Άφιξη στο Μαυσωλείο Yasser Arafat. Kατάθεση στεφάνου.
 
13.00 Συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του Πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Abbas και του Πρωθυπουργού κ. Hamdallah. Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Abbas. Κοινές Δηλώσεις στα Ελληνικά και Παλαιστινιακά ΜΜΕ.
 
14.30 Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Πρωθυπουργού
 
15.35 Αναχώρηση για Ιερουσαλήμ16.15 Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο
 
17.15 Μετάβαση στον Ι.Ν. Αναστάσεως
 
19.15 Επιστροφή στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης