Παρασκευόπουλος: Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα, αλλά θα ήταν χρήσιμη έννοια

Παρασκευόπουλος: Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα, αλλά θα ήταν χρήσιμη έννοια

Θα μπορούσε να περιγράψει «ελαφρές πράξεις που γίνονται για παράδειγμα σε διαδηλώσεις, όχι όμως αυτές που φτάνουν να πετούν βόμβες», υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Παρασκευόπουλος: Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα, αλλά θα ήταν χρήσιμη έννοια
«Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα» επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στη Βουλή, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι θα ήταν χρήσιμη κατά την επιστημονική του άποψη η έννοια «του πολιτικού κρατούμενοι για να περιγράψει ελαφρά εγκλήματα με πολιτικο-οικονομικό σκεπτικό».

Η τοποθέτηση του υπουργού έγινε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα και προς απάντηση ερώτησης του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου για το αν συμφωνεί με δήλωση του κ. Πάνου Λάμπρου σε συνέντευξη περί  πολιτικών κρατουμένων.

«Θεσμικά κανείς δεν είναι πολιτικός κρατούμενος. Δεν το προβλέπει η νομοθεσία μας. Ούτε υπάρχει κανείς να έχει οδηγηθεί στην φυλακή με αυτό το χαρακτηριστικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Η έννοια του πολιτικού κρατουμένου είναι χρήσιμη. Αφορά ελαφρά εγκλήματα με πολιτικοοικονομικό σκεπτικό. Τέτοιες πράξεις που γίνονται στην προσπάθεια προάσπισης μεγάλου κοινωνικού συμφέροντος με παράλληλη προσπάθεια να μην θιγούν συμφέροντα άλλων. Αυτές οι πράξεις θα άξιζε να χαρακτηριστούν πολιτικά εγκλήματα. Για παράδειγμα πράξεις που γίνονται σε διαδηλώσεις, όχι όμως αυτές που φτάνουν να πετούν βόμβες».

Κλείσιμο
Εκτός αυτών, ο υπουργός υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά την επιλογή του κ. Λάμπρου ως «εκπροσώπου» του για τις συνομιλίες του έγκλειστους υποστηρίζοντας ότι «αυτόν ήθελαν οι κρατούμενοι να συνομιλήσουν… Δεν μπορεί να γίνει συνεννόηση και να επέλθει ησυχία αν δεν επιλεγούν άνθρωποι που αποδέχονται και οι δύο πλευρές για να υπάρξει συνδιαλλαγή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης