Τι θα συζητήσουν Τσίπρας-Νετανιάχου

Τι θα συζητήσουν Τσίπρας-Νετανιάχου

Ως μεγάλης συμβολικής σημασίας επίσκεψη θεωρούν την διμερή συνάντηση ενώ στο βάθος προετοιμάζεται τριμερής και με τον Κύπρο πρόεδρο

Τι θα συζητήσουν Τσίπρας-Νετανιάχου
Πολύ μεγάλη σημασία αποδίδεται από τα ισραηλινά ΜΜΕ και την κυβέρνηση της χώρας στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το γεγονός πως ένας πρώην ακτιβιστής της αριστεράς με μακροχρόνια αντισραηλινή δράση επισκέπτεται το Τελ Αβίβ και δείχνει σημεία συναίνεσης θεωρείται σημαντικό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιδίωκε την συνάντηση αυτή ήδη από το καλοκαίρι όμως τα πράγματα πήγαν πίσω εξαιτιας των capital controls. 

Έγκυρες πληροφοριες μας επίσης τονίζουν πως αύριο θα υπάρξει μια προπαρασκευαστική συνάντηση των τριών γενικών γραμματέων κυβερνήσεων των χωρών του Ισραήλ, της Ελλάδος αλλά και της Κύπρου ώστε μετά να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση κορυφής μεταξύ των κ.κ. Νετανιάχου, Αναστασιάδη και Τσίπρα. 

Παρά τα όσα συζητούνται, το ενεργειακό ζήτημα δεν είναι το πρώτο στην ατζέντα, καθώς έμφαση θα υπάρξει από το Τελ Αβίβ στην προώθηση λύσεων καινοτομίας και τεχνολογίας μέσω start up επιχειρήσεων (σ.σ. το Ισραήλ θεωρείται κορυφαία χώρα στον τομέα αυτό) αλλά και στην ανάγκη η Ελλάδα να αγοράσει τεχνολογια κατά της τρομοκρατίας στη μάχη κατά του ISIS. Μείζον θέμα παράλληλα με τα άλλα θα αποτελέσει και το μεταναστευτικό με το Ισραήλ να παρουσιάζεται πρόθυμο να παράσχει τεχνολογική βοήθεια σε αυτόν τον τομέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης