Συνάντηση του Μπαλτά με την πρέσβειρα της Βουλγαρίας

Συνάντηση του Μπαλτά με την πρέσβειρα της Βουλγαρίας

Κατά τη συζήτηση εκδηλώθηκε επίσης ενδιαφέρον για τη μελλοντική ίδρυση βουλγαρικού πολιτιστικού κέντρου στην Αθήνα

Συνάντηση του Μπαλτά με την πρέσβειρα της Βουλγαρίας
Τη συνδρομή του υπουργείου Πολιτισμού για τη διοργάνωση θεατρικής παράστασης ή έκθεσης στην Αθήνα τον επόμενο χρόνο, ζήτησε η πρέσβειρα της Βουλγαρίας Εμίλια Κράλεβα, η οποία επισκέφθηκε σήμερα τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά.
 
Κατά τη συζήτηση εκδηλώθηκε επίσης ενδιαφέρον για τη μελλοντική ίδρυση βουλγαρικού πολιτιστικού κέντρου στην Αθήνα, ενώ η κυρία Κράλεβα μετέφερε πρόσκληση του Βούλγαρου υπουργού Πολιτισμού για ελληνική συμμετοχή στο διεθνές σεμινάριο των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, που διοργανώνεται στη Σόφια, σχετικά με τον πολιτισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Μπαλτάς εξέφρασε την ετοιμότητα του ΥΠΠΟΑ να συνδράμει τη βουλγαρική Πρεσβεία στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, υποδεικνύοντας χώρους που μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς ιδιαίτερο κόστος.
 
Κλείσιμο
Τέλος, αναφερόμενος στα πολιτιστικά κέντρα, επεσήμανε ότι η χώρα μας, παρά την οικονομική δυσχέρεια, θεωρεί σημαντική την παρουσία των παραρτημάτων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο εξωτερικό και προσπαθεί, έστω και με περιορισμό στη χρηματοδότηση, να συνεχίσει τη λειτουργία τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης