Φωτογραφίες: Καταχειροκροτήθηκε ο Πλακιωτάκης στην ΚΟ της ΝΔ - Μόνος κάθησε ο Τζιτζικώστας

Φωτογραφίες: Καταχειροκροτήθηκε ο Πλακιωτάκης στην ΚΟ της ΝΔ - Μόνος κάθησε ο Τζιτζικώστας

Πλάι-πλάι Κυριάκος και Άδωνις - Δεν τους χαιρέτησε ο Τζιτζικώστας - Απόντες Μεϊμαράκης, Σαμαράς, Καραμανλής

Φωτογραφίες: Καταχειροκροτήθηκε ο Πλακιωτάκης στην ΚΟ της ΝΔ - Μόνος κάθησε ο Τζιτζικώστας
Χωρίς τον Βαγγέλη Μειμαράκη και τους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, άρχισε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που συζητά τις εξελίξεις μετά το ναυάγιο της εκλογικής διαδικασίας.

Οι βουλευτές υποδέχθηκαν με χειροκρότημα τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη προεδρεύοντος, μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για να οδηγήσει το κόμμα στην εκλογή νέου αρχηγού.

Κλείσιμο


O κ. Πλακιωτάκης προσήλθε συνοδευόμενος από τον Γιάννη Τραγάκη και κατέλαβε τη θέση του προεδρεύοντος στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, προκειμένου να διευθύνει τη διαδικασία. Κανονικά, με βάση το καταστατικό της παράταξης, θα έπρεπε να αναλάβει χρέη ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ωστόσο κάτι τέτοιο θα προκαλούσε την αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη και των δικών του βουλευτών, αφού άλλωστε πολλοί τον θεωρούν συνυπεύθυνο για την αποτυχία της εκλογής, καθώς ήταν πρόεδρος της ΚΕΦΕ.





Πάντως, οι βουλευτές που πρόσκεινται στον Απόστολο Τζιτζικώστα -ορισμένοι εκ των οποίων είχαν μία σύντομη συνάντηση στο καφενείο της Βουλής πριν από τη συνεδρίαση- δεν θα θέσουν θέμα διαδικασίας και δεν θα μπλοκάρουν την ανάληψη από τον κ. Πλακιωτάκη.

 
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις και αναμένεται να τοποθετηθεί για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί στο εξής.

Στα έδρανα, δύο εκ των υποψηφίων για την προεδρία, οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης, κάθησαν δίπλα-δίπλα, ενώ ο έτερος υποψήφιος, Απόστολος Τζιτζικώστας, κάθησε μόνος του.

Οταν μπήκε στην αίθουσα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαιρέτησε μόνο τους κυρίους Βορίδη και Βαρβιτσιώτη, αλλά όχι και τους συνυποψηφίους του...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης