Εκλογές ΝΔ: Το παρασκήνιο για την επιλογή της εταιρείας που ευθύνεται για το φιάσκο

Εκλογές ΝΔ: Το παρασκήνιο για την επιλογή της εταιρείας που ευθύνεται για το φιάσκο

Κομματικό στέλεχος που εμπλέκεται στην υπόθεση αφήνει υπονοούμενα και λέει: “δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να μην μπορεί να λειτουργήσει ένα τόσο απλό λογισμικό για την διεξαγωγή των εκλογών

Εκλογές ΝΔ: Το παρασκήνιο για την επιλογή της εταιρείας που ευθύνεται για το φιάσκο
Η εταιρεία Infosolutions έγινε γνωστή το πρωί της Κυριακής όταν απέτυχε να φέρει σε πέρας τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ. 

Η εταιρεία είχε υποβάλλει την πιο συμφέρουσα προσφορά και είχε αναλάβει την διεκπεραίωση της εκλογής στις 23 Οκτωβρίου, μετά από ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, και με την συμφωνία των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων. 

Είναι σχετικά νέα ομόρρυθμη εταιρεία που προσφέρει λύσεις μηχανοργάνωσης και Ίντερνετ. Σύμφωνα με το παρασκήνιο την εταιρεία πρότειναν ο Πέτσας, υπεύθυνος μηχανοργάνωσης της ΝΔ που ανέλαβε επί Αντώνη Σαμαρά και ο Μενέλαος Δασκαλάκης, επίσης από την ομάδα Σαμαρά. Η εταιρεία είχε στο παρελθόν αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου -φυσικά επί Σαμαρά- ενώ πρόσφερε και τεχνικές υπηρεσίες στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Βουλή και συμβουλευτικές υπηρεσίες πάντα στο επιτελείο Σαμαρά. 

Κομματικό στέλεχος που εμπλέκεται στην υπόθεση αφήνει υπονοούμενα και λέει: “δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να μην μπορεί να λειτουργήσει ένα τόσο απλό λογισμικό για την διεξαγωγή των εκλογών. Επίσης είναι αδιανόητο να εξαπατά τους πάντες μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι όταν είπε στην ΚΕΦΕ ότι δεν είναι σε θέση να διενεργήσει τις εκλογές”. Μετά από συνάντηση του διευθυντή της εταιρίας Θανάση Κλωνάρη με τον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της ΝΔ Κώστα Τσιμάρα, η εταιρεία επέστρεψε την προκαταβολή που είχε πάρει ενώ υπήρχε και ρήτρα για την περίπτωση αποτυχίας του έργου. 

Πάντως πριν από την ανάληψη του έργου από την συγκεκριμένη εταιρεία είχε υπάρξει αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ωστόσο για όλα τα μετέπειτα στάδια της προετοιμασίας είχαν γνώση και είχαν συμφωνήσει οι τεχνικοί εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων. 
Κλείσιμο

Μετά το φιάσκο η ΚΕΦΕ εξέδωσε ανακοίνωση: "Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται".

Μάλιστα η ΚΕΦΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας, κάνοντας μήνυση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης