Σταύρος Θεοδωράκης: «H κυβέρνηση παίζει με τα νεύρα του ελληνικού λαού»

Σταύρος Θεοδωράκης: «H κυβέρνηση παίζει με τα νεύρα του ελληνικού λαού»

«Η κυβέρνηση επιδεικνύει έναν πολύ μεγάλο ερασιτεχνισμό στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την προσέλευσή του στην ανοιχτή συζήτηση των δημάρχων της Αττικής

Σταύρος Θεοδωράκης: «H κυβέρνηση παίζει με τα νεύρα του ελληνικού λαού»
«Το Ποτάμι πιστεύει ότι αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε την κρίση, και ένα από τα κομβικά στοιχεία της νέας σκέψης μας πρέπει να είναι η αποκέντρωση» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης προσερχόμενος στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α όπου θα διεξαχθεί ανοικτή συζήτηση με τους δημάρχους της Αττικής με θέμα τα προβλήματα και τις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε παράλληλα και στην επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί που ανακοίνωσε η σήμερα η Κυβέρνηση λέγοντας « Προσπάθησαν οι Έλληνες παραγωγοί να ανταγωνιστούν μεγάλες φίρμες του εξωτερικού σε σχέση με τα κρασιά και τώρα με τον καινούργιο φόρο που μπαίνει θα υπάρξει ένα μεγάλο πλήγμα», ενώ συμπλήρωσε τη φράση του τονίζοντας «Πέρα από αυτό, η κυβέρνηση επιδεικνύει έναν πολύ μεγάλο ερασιτεχνισμό στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων. Πάμε από τσαπατσουλιά σε τσαπατσουλιά»

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Κλείσιμο
«Με χαρά ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα που μας έκαναν οι 30 δήμαρχοι της περιφέρειας Αττικής για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι πολλά και τα γνωρίζουμε αλλά υπάρχει και κάτι παραπάνω. Το Ποτάμι πιστεύει ότι αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε την κρίση, και ένα από τα κομβικά στοιχεία της νέας σκέψης μας πρέπει να είναι η αποκέντρωση. 

Θα πρέπει κομμάτια του κράτους να περάσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, να πάνε στους δημάρχους, να πάνε στα δημοτικά συμβούλια και τις τοπικές κοινωνίες. Εάν δεν αναπτύξουμε αυτή τη νέα πολιτική και εάν δεν αποκεντρώσουμε πραγματικά και τα οικονομικά και τις ευθύνες της δημόσια ζωής δεν θα μπορέσουμε ποτέ να έχουμε μία καλύτερη ζωή ούτε στην Αθήνα, ούτε στην Ελλάδα. 

Είμαστε λοιπόν εδώ συζητάμε με τους δημάρχους γιατί έχουμε βρει μία κοινή γλώσσα συνεννόησης, καθώς πέρα από τις επιμέρους διαφορές που μπορεί να έχουμε συμφωνούμε σε κάτι, την αποκέντρωση. η Ελλάδα χρειάζεται αποκέντρωση. Να σπάσουμε λίγο από το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών.

Ως προς τα πολιτικά τώρα, φοβάμαι ότι η κυβέρνηση παίζει με τα νεύρα του ελληνικού λαού. Έχουμε έναν φόρο που τον μετακυλίει από την ιδιωτική εκπαίδευση στο κρέας και τώρα ανακάλυψε το κρασί. Θα ζημιώσει πάρα πολύ τους Έλληνες παραγωγούς. 

Η παραγωγή αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη ήταν και εξαγωγική. Προσπάθησαν οι Έλληνες παραγωγοί να ανταγωνιστούν μεγάλες φίρμες του εξωτερικού σε σχέση με τα κρασιά και τώρα με τον καινούργιο φόρο που μπαίνει θα υπάρξει ένα μεγάλο πλήγμα. 

Πέρα από αυτό, η κυβέρνηση επιδεικνύει έναν πολύ μεγάλο ερασιτεχνισμό στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων. Πάμε από τσαπατσουλιά σε τσαπατσουλιά. Εμείς στη Βουλή καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα μας ακούσει, αν και θα ήταν μία λύση να εισακουστούν όσα προτείνουμε καθώς τα μέτρα που έχει φέρει είναι πραγματικά πολύ βαριά για τον ελληνικό λαό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης