Να μην εκδοθούν οι συλληφθέντες φοιτητές στην Ιταλία, ζητά το ΚΚΕ

Να μην εκδοθούν οι συλληφθέντες φοιτητές στην Ιταλία, ζητά το ΚΚΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανήμερα της πανεργατικής απεργίας, εφαρμόζοντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, προχώρησε στη σύλληψή τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του 

Να μην εκδοθούν οι συλληφθέντες φοιτητές στην Ιταλία, ζητά το ΚΚΕ
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανήμερα της πανεργατικής απεργίας, εφαρμόζοντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, προχώρησε στη σύλληψη πέντε φοιτητών, για τους οποίους οι ιταλικές Αρχές ζητούν την έκδοσή τους» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.
 
«Το ΚΚΕ απαιτεί όχι μόνο να μην εφαρμοστεί, αλλά και να καταργηθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να μην προχωρήσει η έκδοση των φοιτητών στις ιταλικές αρχές» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.


Οι φοιτητές  συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή μετά από αίτημα των ιταλικών Αρχών για συμμετοχή σε επεισόδια, που είχαν γίνει στο Μιλάνο την 1η Μαϊου κατά την διάρκεια της έκθεσης EXPO.

Μετά τη σύλληψή τους, ομάδα νεαρών προχώρησε χθες το απόγευμα σε κατάληψη του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Κλείσιμο
Οι φοιτητές οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, ενώ παράλληλα έληξε και η κατάληψη στο Δημαρχείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης