Η Αυγή «καρφώνει» Βαρουφάκη για τα 55.000 ευρώ που ζητά για κάθε διάλεξη

Η Αυγή «καρφώνει» Βαρουφάκη για τα 55.000 ευρώ που ζητά για κάθε διάλεξη

Η εφημερίδα με τίτλο «Τον "έφαγε" ο... Σαρκοζί!», παραθέτει τα ποσά που ζητούν πρώην πολιτικοί για ομιλίες στο εξωτερικό 

Η Αυγή «καρφώνει» Βαρουφάκη για τα 55.000 ευρώ που ζητά για κάθε διάλεξη
Τον πρώην υπουργό οικονομικών Γίανη Βαρουφάκη, «καρφώνει» η «Αυγή» αναπαράγοντας ρεπορτάζ της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης, σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας πρώην υπουργός, ζητά αμοιβή 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξή του στο εξωτερικό.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής γαλλικής τηλεόρασης, που επικαλείται η εφημερία, στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν τα έξοδα των διοργανωτών συνεδρίων κ.λπ. που τον προσκαλούν για τα αεροπορικά εισιτήριά του σε πρώτη ή business θέση, καθώς και η διαμονή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Ανάλογες τιμές εισπράττουν για μια διάλεξή τους και ο γνωστός Γερμανός πρώην ευρωβουλευτής (Οικολόγοι Πράσινοι) Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο Γερμανός πρώην πρωθυπουργός Γκέρχαρντ Σρέντερ. Μεγαλύτερες αμοιβές ζητούν οι Βρετανοί πρώην πρωθυπουργοί Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν. Στην κορυφή όμως της λίστας που παρουσίασε η γαλλική τηλεόραση βρίσκεται ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που ζητάει για κάθε ομιλία του 165.000 ευρώ, ιδιωτικό αεροπλάνο για την αλέ ρετούρ μεταφορά του, σουίτα σε πεντάστερο ξενοδοχείο καθώς και την κάλυψη όλων των εξόδων για τους πέντε συνεργάτες που τον συνοδεύουν.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης