Βαριές καταγγελίες Κεγκέρογλου κατά Κατρούγκαλου - Πετρόπουλου

Βαριές καταγγελίες Κεγκέρογλου κατά Κατρούγκαλου - Πετρόπουλου

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγορεί τους δύο υπουργούς ότι επιχειρούν να βάλουν «χέρι» στα αποθεματικά 232 εκατ. ευρώ του αυτοδιαχειριζόμενου ταμείου ΤΑΠΙΛΤΑΤ 

Βαριές καταγγελίες Κεγκέρογλου κατά Κατρούγκαλου - Πετρόπουλου
«Φωτιά» πήρε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το πολυνομοσχέδιο με τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου να προχωρά σε βαρύτατες καταγγελίες για την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και να υποστηρίζει ότι ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής του Αναστάσιος Πετρόπουλος προωθούν διατάξεις που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με γνωμοδοτήσεις που εξέδιδαν ως νομικοί.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι οι δύο υπουργοί επιχειρούν να βάλουν «χέρι» στα αποθεματικά 232 εκατ. ευρώ του αυτοδιαχειριζόμενου ταμείου ΤΑΠΙΛΤΑΤ αν και πριν από λίγα χρόνια, ως νομικοί γνωμοδοτούσαν εναντίον των όσων κάνουν σήμερα.

Απαντώντας ο κ. Πετρόπουλος υπερασπίστηκε τις υπουργικές του ενέργειες και διέψευσε ότι ο ίδιος έχει γνωμοδοτήσει σχετικώς κατά το παρελθόν.

Κλείσιμο
Ο κ. Κεγκέρογλου όμως επανήλθε κατηγορώντας τον κ. Πετρόπουλο ότι είναι «διχασμένη προσωπικότητα» καθώς «άλλα γνωμοδοτεί ως υπουργός και άλλα πράττει ως υπουργός» ενώ υποστήριξε ότι «κατά το παρελθόν ο κ. Πετρόπουλος ήταν νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων της τράπεζας Αττικής και την ίδια ώρα υπέγραφε σύμβαση με την διοίκηση της ίδιας τράπεζας έναντι 450 χιλ. ευρώ για την νομική της εκπροσώπηση».

Ανταπαντώντας ο υπουργός χαρακτήρισε «βρομιές» και «λάσπη» τις καταγγελίες και ζήτησε από τον βουλευτή να ανακαλέσει.
 
«Με έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο Ταμείο από τον Υφυπουργό Εργασίας, κ. Πετρόπουλο απειλεί με αστικοποινικές ευθύνες τη Διοίκηση, προκειμένου να σταματήσει η αυτοδιαχείριση και μάλιστα αντίθετα με τη γνωμοδότηση Κατρούγκαλου και του ίδιου του κ. Πετρόπουλου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος για να προσθέσει «αυτό γίνεται με πρόθεση να δημευτούν τα χρήματα των εργαζομένων και η σοβαρή περιουσία του Ταμείου που ανέρχεται σε 232 εκατομμύρια.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι οι δικηγόροι του Ταμείου, Κατρούγκαλος και Πετρόπουλος ταμπουρώνονται πίσω από ένα έγγραφο τους, αμφιβόλου γνησιότητας μιας και φέρνει μόνο μια υπογραφή και προέρχεται από το γραφείο Υφυπουργού, κ. Πετρόπουλου με την ένδειξη Διευθύντρια.  Τονίζουμε τις γνωμοδοτήσεις της Διοίκησης του Υπουργείου Εργασίας που πανηγυρικά  βεβαιώνουν το αυτοδιαχειριζόμενο και το αυτοδιοίκητο του Ταμείο για το οποίο γνωμοδοτούν συμφωνώντας  και οι Κατρούγκαλος και Πετρόπουλος ως νομικοί παραστάτες του Ταμείου».

Ο κ. Πετρόπουλος απάντησε υποστήριξε ότι αν δεν υπήρχε η παρέμβασή του τότε τα χρήματα θα «διαμοιράζονταν μεταξύ όσων σήμερα βρίσκονται ακόμα υπο σχέση εργασίας και δεν θα πάρουν σύνταξη 6.500 οικογένειες».

Ο ίδιος μάλιστα άφησε υπόνοιες διασπάθισης σημειώνοντας «Θα λογοδοτήσουν. Δεν θα φύγει ούτε ένα ευρώ. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές τέτοια συμφέροντα να δίνουν τα λεφτά για ιδιωτικές ασφαλίσεις. Θα επέμβει ο εισαγγελέας για την κλοπή των αποθεματικών».  

Ο κ. Κεγκέρογλου επανήλθε για να εξηγήσει ότι η νομοθέτηση δεν μπορεί να γίνεται με επιστολές διευθυντών και κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στην βουλή. «Έρχεστε με ένα χαρτί διευθύντριας να νομοθετήσετε αλλά δεν γίνεται έτσι. Είστε διχασμένη προσωπικότητα.

Στο παρελθόν ήσασταν νομικός σύμβουλος των εργαζομένων της τράπεζας Αττικής και την ίδια ώρα συνάψατε σύμβαση 450 χιλ ευρώ  με την διοίκηση της ίδιας τράπεζες». «Σταματήστε τις ασχήμιες και τις βρομιές εναντίον μου.

Ουδείς τόλμησε να αναπαράγει την βρωμιά και την ασχήμια για την σύμβασή μου με την τράπεζα Αττικής. Τολμήσατε να αναπαράγετε αυτές τις βρομιές. Σας παραπέμπω σε δηλώσεις μου. Είναι ντροπή μην το ξανακάνετε» απάντησε ο υπουργός.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης