Επίσκεψη-αστραπή Αμερικανού αξιωματούχου για τα ενεργειακά

Επίσκεψη-αστραπή Αμερικανού αξιωματούχου για τα ενεργειακά

Συνάντηση του Νίκου Παππά με τον Αμερικανό Πρέσβη Πιρς και τον ειδικό στα ενεργειακά Άμος Χοχστάιν, που στο παρελθόν έχει εκφράσει την αντίθεση των Αμερικανών για τον αγωγό Greek Stream 

Επίσκεψη-αστραπή Αμερικανού αξιωματούχου για τα ενεργειακά
Μπαράζ συσκέψεων και συναντήσεων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα με επίκεντρο το προσφυγικό πρόβλημα και τα ανοιχτά θέματα στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε σήμερα και ο πρέσβης των ΗΠΑ  Ντέιβιντ Πιρς και συναντήθηκε με τον Νίκο Παππά. Ο Αμερικανός πρέσβης συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άμος Χοχστάιν. Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν ειδικά θέματα που σχετίζονται με τους αγωγούς ΤΑP και ΙGB.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό, όπου συμμετείχαν οι υπουργοι Πάνος Καμμένος, Αλέξος Φλαμπουράρης, Νίκος Τόσκας, Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Μουζάλας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η σύσκεψη συνδέεται με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος της εβδομάδας. Στο περιθόριο της Συνόδου ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σύντομη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. 
Κλείσιμο

Για το ίδιο θέμα έγινε συζήτηση και στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το πρωί. Στο ΚΥΣΕΑ, επίσης, η στρατηγική της χώρας για τα Εθνικά Θέματα και οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και την Τουρκία, οι ελληνοαλβανικές σχέσεις και οι εξελίξεις στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης