Σταύρος Θεοδωράκης για τα πόθεν έσχες: Να μη ζήσουμε μια νέα αριστερή διαφθορά

Σταύρος Θεοδωράκης για τα πόθεν έσχες: Να μη ζήσουμε μια νέα αριστερή διαφθορά

«Δεν μπορείς να λες ότι είσαι δίκαιος, αλλά και ηθικός χωρίς να το κάνεις πράξη» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Σταύρος Θεοδωράκης για τα πόθεν έσχες: Να μη ζήσουμε μια νέα αριστερή διαφθορά
Να έρθουν στο φως τα στοιχεία για τα πόθεν έσχες και να δοθούν εξηγήσεις ζητεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος σε δηλώσεις του στη Βουλή, υπογράμμισε «να μη ζήσουμε το φαινόμενο μιας νέας αριστερής διαφθοράς».  

«Δυστυχώς, θα καταλάβει ο κόσμος πόσο δίκιο είχε το Ποτάμι που ζητούσε συμφωνία το Μάρτιο», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «αν μας είχε ακούσει ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει νωρίτερα η συμφωνία, δεν θα είχαμε ζήσει τώρα αυτή τη φόρο καταιγίδα». 

Πρόσθεσε δε ότι το Ποτάμι ζητεί αυτό που θέλει όλος ο κόσμος, ότι δηλαδή «δεν μπορείς να λες ότι είσαι δίκαιος, αλλά και ηθικός χωρίς να το κάνεις πράξη». Μάλιστα, ζήτησε, αναφερόμενος  στο θέμα των υπουργών που έχουν προβληματικά πόθεν έσχες, να δοθούν εξηγήσεις. «Να μη ζήσουμε το φαινόμενο μιας νέας αριστερής διαφθοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά 

Κλείσιμο
Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι τονίζει ότι «οι πληροφορίες για προβληματικά «πόθεν έσχες» δύο υπουργών με αδήλωτα χρήματα ενός εκατομμυρίου και κατοχή μετοχών, δημιουργούν μείζον θέμα για την κυβέρνηση, που είχε κάνει σημαία της το υποτιθέμενο «ηθικό πλεονέκτημα». 

Ερωτήματα, όπως τονίζει, προκύπτουν επίσης για το γεγονός ότι ούτε φέτος δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος. «Γιατί άραγε; Μήπως για να μη βγουν στη φόρα περιπτώσεις όπως αυτές που αποκαλύπτονται; Η Βουλή οφείλει να δώσει τώρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Η διαφάνεια, η οποία έχει γίνει καραμέλα στα χείλη κάποιων, πρέπει να ξεκινάει από το ίδιο το πολιτικό σύστημα», αναφέρει η ανακοίνωση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης